Haşdi Şabi: Başkomutan Abdulmehdi'nin talimatları doğrultusunda hareket edeceğiz

Irak’ta faaliyet gösteren Şii milis gücü Haşdi Şabi heyetinden yazılı bir açıklama yapıldı

Fotoğraf: AA

Kudüs Gücü Komutanı İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkanvekili Ebu Mehdi el-Mühendis’in ABD’nin hava saldırısında öldürülmesinin ardından, Haşdi Şabi örgütü, "Başbakan ve Başkomutan Adil Abdulmehdi'nin talimatları doğrultusunda hareket edeceklerini" duyurdu. 

İran destekli Irak’ta faaliyet gösteren Şii milis gücü Haşdi Şabi heyetinden yazılı bir açıklama yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haşdi Şabi’den yapılan açıklamada Irak'ın itibarının korunması ve silahların sadece güvenlik güçlerinde toplanmasının yanı sıra Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin emirlerine uyulacağı vurgulandı.

Süleymani ABD saldırısında öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve Mühendis'in yanı sıra aralarında İranlı subayların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadesini kullanmıştı. Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Öte yandan, Tahran yönetimi, Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından nükleer anlaşmadaki tüm taahhütlerin askıya alındığını, uranyum zenginleştirme, depolama, araştırma ve geliştirmeyle ilgili hiçbir taahhüde uyulmayacağını açıklamış, daha sonra Irak'taki bazı ABD askerlerinin bulunduğu üslere balistik füze saldırısı gerçekleştirmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU