Ahmet Hakan: Erdoğan gündem oluşturmakta çıtayı öyle bir noktaya taşımış durumda ki...

Hakan, Erdoğan’ın evlilikle ilgili söylediği sözleri değerlendirdi

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlilik konusundaki sözlerinin yansımalarını değerlendirdi.

Hakan, “Konu mavraya ve geyiğe öyle müsait ki siyasetle, Erdoğan’ın konuşmalarıyla zerre alakası olmayanlar bile bu mavra ve geyiğin tadını fazlasıyla çıkardılar” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından ise net durum şudur: Gündem oluşturmakta çıtayı öyle bir noktaya taşımış durumda ki… Memlekette mavranın ve geyiğin konularını da kendisi belirler oldu” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan evlilik ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Kızlarımız da erkeklerimiz de evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı? var. Ben de tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin tavsiyesi de artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğunda bunun kampanyası yapılıyor

Hakan: Erdoğan’ın değişmeyen özelliği

Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanlığından beri hiç değişmeyen bir özelliği olduğunu ifade ederek, “Bekârları gördüğünde zerre tereddüt etmeden hep aynı şeyleri söyler: Ne zaman evleniyorsun? Hadi artık. Kaç yaşına geldin” dedi.

“Erdoğan’ın yanı başında olup da bekâr kalmak pek mümkün değildir” diyen Hakan, “Müzmin bekârlar, annelerinin evlilik konusunu açmasından nasıl çekiniyorlarsa... Erdoğan’ın konuyu evliliğe getirmesinden de öyle çekinirler” iddiasında bulundu.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU