CHP'den Cumhurbaşkanı'na: Evlenmek için önce iş gerekli... İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek?

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Maalesef gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor” sözlerine tepki gösterdi

Görsel: Pixabay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kızlarımız da erkeklerimiz de evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor” sözlerine CHP'den tepki geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek? Evlenme işlerine karışmayacaksınız, susacaksınız” dedi.

Erdoğan’ın sözlerini eleştiren Öztrak, TÜİK’in ekonomiye dair paylaştığı verileri de eleştirerek “TÜİK kantarın topuzu iyice kaçırmış. TÜİK'in ürettiği hiçbir veriye güvenmek mümkün değil. Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek. İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek? Evlenme işlerine karışmayacaksınız, susacaksınız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Malatya milletvekili ve partinin genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba da konuyla ilgili işsizliğe vurgu yaptı. 

Ağbaba, "Her dört gençten biri işsiz. Gençlerimizin geleceği yokken evlenmemelerinden şikayetçi olmak yanlıştır” dedi.

Ağbaba açıklamalarını şöyle sürdürdü:

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan artışla, yüzde 25.3’ e yükselmiştir. Türkiye’de genç işsiz sayısı 2 milyonu ne eğitimde ne de istihdam olan gençlerimizin sayısı 3 milyonu aşmıştır. Türkiye’de AKP iktidarının 17 yılın sonunda gençlerimize verdiği tek şey işsizlik, yoksulluk ve güvencesizliktir. Türkiye’de AKP iktidarının 17 yılın sonunda gençlerimize verdiği tek şey işsizlik, yoksulluk ve güvencesizliktir. Türkiye’de her 4 gençten biri işsiz iken, gençlerimizin herhangi bir geleceği ve güvencesi yok iken, gençlerin evlenemediğinden şikâyet eden bir ülke cumhurbaşkanına tavsiyemiz TÜİK ‘in işsizlik verilerine dönüp bakmasıdır. Bu şekilde Cumhurbaşkanı gençlerin neden evlenemediğini herhalde anlayacaktır.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU