Merkezin gönderdiği başkan adayına FETÖ vetosu, MÜSİAD il yönetimi istifa etti

MÜSİAD Genel Merkezi, Bolu Genç MÜSİAD’a başkanlık için İstanbul’dan isim önerdi. ‘FETÖ hakkında kötü bir söz söyleyemem’ dediği iddia edilen aday Bolu şubesi tarafından kabul edilmedi. Merkez ısrar edince, il yönetimi ve üyeleri toplu istifa kararı aldı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan / Fotoğraf: AA

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Bolu Şubesi, genel merkezin Genç MÜSİAD başkanlığı için önerdiği ismi “FETÖ" ile ilgili açıklamalarından dolayı kabul etmedi. 

İsim konusunda ısrarcı olan genel merkez, Bolu Genç MÜSİAD'ın tamamen görevden alınmasını talep etti. Bolu şubesi toplu istifa kararı aldı.

Sözcü’nün aktardığı habere göre olay şöyle gelişti:

MÜSİAD Genel Merkezi, Bolu Genç MÜSİAD başkanlığı için İstanbul'dan bir genci önerdi. Bolu yönetimi ise “Bolu'dan kimse bulunamadı mı” diye serzenişte bulundu. 

Başkan adayı için FETÖ iddiası 

Bolu Şube Başkanı Davut Uzun, önerilen gençle mülakat yaptı. Yönetim kurulu üyelerinin de olduğu mülakatta genç adaya 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ elebaşıyla ilgili görüşleri soruldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç adayın “Fethullah Gülen'in dini yaşamı hakkında herhangi bir şey söyleyemem. Ülkemizde birçok iyilikleri de olmuştur” şeklinde cevap verdiği iddia edildi. Şube Başkanı Uzun, Gülen'in hain olduğunu söyleyince, genç isim ‘Kötü bir söz söyleyemeyeceğini' kaydettiği ileri sürüldü.

Mülakat bittikten sonra konu İstanbul'daki yönetime iletildi. 

İddiaya göre genel merkez, genç başkan adayında ısrarcı oldu ve Bolu Genç MÜSİAD'ın tamamen görevden alınmasını istedi. 

Olaya tepki gösteren Bolu şubesinin 50 üyesi istifa kararı aldı.

“Yukarıdan talimatla aday dayatmak etik değil”

Noter kanalı ile istifasını gönderen MÜSİAD Bolu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cihan Yavuz, genel merkezin talimatla yukarıdan aday dayatmasının etik olmadığını söyledi. Yavuz genel merkezi şu sözlerle eleştirdi:

Bazı şeylerin belgesi olmaz. Mülakat da yapıldı. Bu da önemli değil. Gencin ‘FETÖ’cü olup olmamasından ziyade usul kabul edilebilir bir usul değil. Üye bile olmayan bir kişiyi Genç MÜSİAD Başkanlığı’na yukarıdan bir talimatla atanması zaten etik olmadığı gibi MÜSİAD’ın geleneğine uygun değil.

Bolu şubede görev alan tüm yönetici ve üyelerin istifa ettiğini kaydeden Yavuz, devamında şu ifadeleri kullandı:

Yani kişi gerçekten öyledir veya değildir bunu tartışmıyoruz. Zaten böyle bir şeyi kabul etmeyiz.  FETÖ'cülük bizim kırmızı çizgimizdir. Buradaki usul bizi çok üzdü açıkçası.

MÜSİAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamada konunun muhatapları hakkında hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

MÜSİAD Bolu Şubesi’nde vuku bulduğu iddia edilen konu, muhatapları arasında yaşanmış münferit bir hadise ve tamamen MÜSİAD iç işleyişi ile alakalı bir mevzu olup bahsi geçen örgütsel yapılanma ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Konunun tüm muhatapları dinlenmeden ve dahi MÜSİAD yönetim ve kuruluş ilkelerine yakışır bir şekilde sonuca bağlanan bu münferit hadiseyi, tek taraflı ve yanlı bir şekilde kamuoyuna aksettirmek ne gazetecilik ahlakı ne de insani etik değerler ile bağdaşmaktadır.

MÜSİAD’ın böylesi menfur saldırılara geçmişi boyunca maruz kaldığını ve her saldırıdan başı dik ve onurlu bir şekilde çıktığını hatırlatır, konunun tüm muhataplarına ilişkin hukuki süreçlerin başlatıldığını bildirir; Genel Merkez ve yerel yapılanma birimlerimizin 14 Ocak 2020 Salı günü Bolu’da basın toplantısı düzenleyerek konuya dair tüm süreci ayrıntıları ve belgeleri ile kamuoyuna aktaracağını belirtiriz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU