ABD ordusu, Çin’e karşılık vermek için Asya’daki güvenlik tedbirlerini artıracak

ABD ordusunun Çin’e karşılık verebilmek için Pasifik’te özel bir görev gücü konuşlandırmayı planladığı aktarıldı

Bölgede dünya güçleri arasındaki gerilimi artıracak gelişmeler daha önce de medyaya yansımıştı (Reuters)

ABD ordusunun Pekin’e karşı siber saldırı ve füze harekatı açısından karşılık vermek amacıyla Pasifik’te özel bir görev gücü konuşlandırmayı planladığı aktarıldı. Bloomberg’in haberine göre, görev gücü muhtemelen Filipinler’in ve Tayvan’ın doğusundaki adalara yerleştirilecek.

Herhangi bir çatışma durumunda donanma gemilerinin yolunun temizlenmesi amacıyla görev gücünün hipersonik füzeler gibi uzun menzilli silahlarla donatılacağı belirtildi. 

ABD Ordu Sekreteri Ryan McCarthy’nin Bloomberg’e verdiği demeçte bahsi geçen ordu biriminin, Çin’in ve Rusya’nın, ABD’nin uçak gemisi vurucu kuvvetini (CSG) Asya anakarasından uzak tutan kapasitelerinin bazılarının nötrlenmesine yardımcı olacağını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'ın belirttiğine göre McCarthy'nin, Washington’da cuma günü gerçekleştirilecek oturumda ordunun Hint-Pasifik'te nasıl hareket edeceğine dair detaylar vermesi bekleniyor. Üst düzey yetkilinin Bloomberg’e aktardığına göre, ABD casus uydularını geliştirmek ve düzenlemek için plan Ulusal Keşif Ofisi’yle imzalanacak yeni bir anlaşmayla desteklenebilir. 

Anthony Capaccio imzalı haberde değişikliğin, ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in ABD’nin Avrupa, Ortadoğu, ve Afrika’daki güçlerinin Pasifik’e kaydırılması hedefine yardım edeceği ifade edildi. 

The New York Times’da ekimde yayımlanan bir haberde Çin’in Pasifik’teki Tulagi adasının tamamını gizli bir anlaşmayla kiraladığı ve çevresindeki taşınmaz mülklerin haklarını güvence altına aldığı ifade edilmişti. Ortaya çıkan kira sözleşmesinin, Güney Pasifik’teki ada zincirinin hayati bir önem taşıdığını düşünen ABD’li yetkilileri harekete geçirdiği aktarılmıştı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU