Senenin en çok konuşulan yapımlarından Parazit dizi oluyor

Cannes’da Altın Palmiye kazanan film Altın Küre’de En İyi Yabancı Film Ödülü’nü aldı

HBO, eleştirmenlerden övgü alan bol ödüllü Güney Kore yapımı Parazit’i (Parasite) mini diziye uyarlamak için kolları sıvadı.

Variety’de yer alan habere göre filmin yönetmeni Bong Joon Ho ve 2015 yapımı Büyük Açık (The Big Short) ile 2018 yapımı Vice’ın yönetmeni Adam McKay projenin yapımcılığını üstlenmek için masaya oturdu.

Dizinin, orijinal filmin doğrudan İngilizce versiyonlu bir yeniden çevrimi mi yoksa devamı niteliğinde yeni bir yapım mı olacağı henüz bilinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parazit’in diziye uyarlaması için Netflix de harekete geçmişti ancak yönetmen Bong projeyi HBO’yla gerçekleştirmeye karar vermiş görünüyor.

Cannes’da Altın Palmiye kazanan, Altın Küre’de En İyi Yabancı Film Ödülü’ne layık görülen Parazit, bu senenin Oscar Ödülleri’nin de iddialı yapımları arasında gösteriliyor.

Film, Seul’un arka mahallelerinden birinde böceklerin istila ettiği bir evde yaşayan Kim ailesinin, varlıklı Park ailesinin hayatına teker teker sızmasıyla yaşanan olayları komedi ve gerilimi bir araya getirerek anlatıyor.

Sınıf ayrımı konusunu beklenmedik bir şekilde ele alan Parazit’in senaryosunda yönetmen Bong Joon Ho ve Han Jin Won’un imzası var.

Film dünya çapında 130 milyon dolarlık (yaklaşık 767 milyon TL) gişe hasılatı elde etti.

 

Independent Türçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU