Almanya ve Fransa Irak Kürdistan Bölgesi’nde kültür merkezi açıyor

Almanya ve Fransa, aralarında Erbil’in de olduğu dünyanın 10 farklı kentinde ortak kültür merkezi açma kararı aldı, anlaşma imzalandı

Fotoğraf: AA

The Art Gazetesi'nde yer alan habere göre, Almanya ve Fransa, 2020 yılına kadar aralarında Irak Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil’in de yer aldığı dünyanın 10 farklı kentinde ortak kültür merkezi açıyor.

Ortak kültür merkezleri ilk etapta Erbil’in yanı sıra Brezilya’nın Rio de Janeiro kenti, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek ve İtalya’nın Palermo kenti olmak üzere 4 yerde açılacağı belirtilirken, söz konusu merkezlerin yöneticileri Almanya ve Fransa kültür ofisleri tarafından ortak belirlenecek. 

Anlaşmanın geçtiğimiz hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından imzalandı.

Erbil Başkonsolosu: Çok projemiz var

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ın 14 Ocak’taki Irak Kürdistan Bölgesi’ne 2 günlük ziyaretinden sonra Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominik Mass yerel medyaya yaptığı açıklamada,  “Bir çok projemiz var. Fransa Enstitüsü ve Fransız Kütüphanesi projemiz var. Fransız tarzında kreş yenileyerek ders veriyoruz. İnsan Bilimleri Enstitümüz var. Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki tarihi yerlerle ilgili arkeoloji enstitümüz var. Fransız Enstitüsünde birçok aktivitemiz var. Geçen yıl müzik anması gerçekleştirdik. Desteklerinizle bu yıl da gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.  
 

DAHA FAZLA HABER OKU