Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach: Politika oyunlardan uzak tutulmalı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, Lozan'daki genel merkezde yaptığı açıklamada, politikanın oyunlardan uzak tutulmasını ve ülkelerarası fikir ayrılıklarının oyunlara yansıtılmaması gerektiğini söyledi

Thomas Bach / Fotoğraf: Reuters

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, komitenin Lozan'daki genel merkezinde yaptığı açıklamada, politikanın oyunlardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

1980 ve 1984'teki protestoların, olimpiyat oyunlarının imajına büyük zarar verdiğini belirten Thomas Bach, Tokyo'da bu duruma izin vermeyeceklerini kaydetti.

Alman spor adamı, ülkelerarası fikir ayrılıklarının oyunlara yansıtılmaması gerektiğini belirterek, sporcuların boykot yahut protestoya kalkışması halinde, disiplin yönergelerini kararlı biçimde uygulayacaklarını dile getirdi. 

Thomas Bach, sporcuların kişisel sosyal medya hesaplarında ve özel röportajlarında siyasi görüşlerini aktarmalarının önündeyse bir engel olmadığını belirtti.

IOC, Tokyo 2020'ye katılacak sporcular için hazırladığı kılavuzda, 1968'de ortaya çıkan yumruğunu gökyüzüne kaldırma eylemi de dahil, siyasi simgelerin yasak olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU