Ahmet Hakan’dan İmamoğlu’na: Çok esaslı bir varoluşsal kriz yaşarsınız

Hakan, İmamoğlu’nun Kanal İstanbul konusundaki açıklamalarına dair bir değerlendirmede bulundu ve uyardı

Fotoğraf: Youtube

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Kanal İstanbul üzerinden tavsiyede bulundu.

Hakan, “Bütün varoluşunuzu ‘Kanal İstanbul’ üzerinden tanımlamaktan vazgeçin. Eğer böyle yaparsanız... Hükümet yetkilileri, ‘Vazgeçtik... Kanal İstanbul’u yapmıyoruz’ dediklerinde çok esaslı bir varoluşsal kriz yaşarsınız” dedi.

Bazı bilim insanlarının, “Kanal İstanbul depremi tetikler” dediğini aktaran Hakan, “Bazı bilim insanları ise ‘Kanal İstanbul depremi tetiklemez’ diyor. ‘Bilim ne derse o’ türü sözler ederken bilim insanları arasındaki bu tür ihtilafları asla gözden kaçırmayın” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’teki köşe yazısına “Ekrem İmamoğlu’na dostane uyarılar” başlığını kullanan Hakan, şöyle devam etti:

Konuk olduğunuz televizyon programlarında “Ben belediye başkanıyım, bana herhangi bir konuk muamelesi yapamazsınız” demeyin. Çünkü elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır.

“Referandum” demek, halkın görüşü demektir. “Referandumdan benim istemediğim sonuç çıkmazsa mücadeleye devam ederim” yaklaşımından vazgeçin... Çünkü size “Halk ne derse o” demek yakışır.

Sadece “Kanal İstanbul”a odaklanmanızın şöyle bir sakıncası da var: “Şu kadar zaman geçti, İstanbul için ne yaptın?” sorusuna verecek dişe dokunur bir cevap vermeniz zorlaşır. Halbuki sizin “Şunu yaptım, bunu yaptım” diye patır patır icraat saymanız gerekiyor.

Konuk olduğunuz televizyon programlarında “Ben belediye başkanıyım, bana herhangi bir konuk muamelesi yapamazsınız” demeyin. Çünkü elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır.

Hakan, köşe yazısındaki değerlendirmesinin sonuna imza atarak, “Açık aramak için çırpınmayan, İstanbul için başarılı olmanızı canıgönülden dileyen, size karşı herhangi bir önyargısı olmayan... BİR DOST” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada bir cımbızlama çetesi var

Hakan, sosyal medyada bir cımbızlama çetesi olduğunu iddia etti.

Hakan, ‘çete’ dediği kesimle ilgili “Senin söylemek istediğinle, söylemeyi murat ettiğinle zerre kadar ilgilenmiyor” dedi.

Hakan şöyle devam etti:

Kurduğun cümlelerden bir tanesini alıp... “Ahmet Hakan ‘Ekonomi süper’ dedi” diye üzerinde tepiniyorlar. Amaaaaan... Neyse... Alıştık artık böyle şeylere. Fakat karikatür gerçekten güzel!

 

Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU