Erdoğan: Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor

Türkiye’nin Akdeniz’deki menfaatlerini savunacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Kiminle karşı karşıya gelmemiz gerekiyorsa asla çekinmeyeceğiz" açıklamasında bulundu

Erdoğan: Maalesef gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor. Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye’nin ‘adaletsizliği ve zulmü bitirmek için’ Libya’da olduğunu söyleyen Erdoğan, "Askerimizi çöle göndermekten bahsedenlerin kendi zihinleri çölleşmiş, kendi gönülleri bataklık haline dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı, "Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Kiminle karşı karşıya gelmemiz gerekiyorsa asla çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Beştepe'de engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, engelli memur sayısının bir önceki döneme göre 10 kat artışla 56 bin 500 kişiye ulaştığını ifade etti.

"2020 erişilebilirlik yılı olsun"

AK Parti’nin 17 yıldaki en büyük başarısının hem demokrasiyi hem de kalkınmayı sağlaması olduğunu vurgulayan Erdoğan, sosyal yardımlar için ayrılan yıllık bütçenin 2 milyar liradan 55 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı.

"Hizmetlerin engelliler ve yaşlılar tarafından erişilebilir şekilde verilmesini özellikle istiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, bu kapsamda 2020 yılını ‘Erişilebilirlik Yılı’ olarak ilan etti.

ENGELLİ-AA.jpg
Beştepe'deki törene engelli vatandaşlar da katıldı / Fotoğraf: AA

 

"Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor"

3 çocuk politikasıyla ilgili tavsiyesini yeniden hatırlatan Erdoğan, "Batı çöküyor, çünkü aile diye bir kavram kalmamış. Niye ben en az çocuk diyorum. Bunun dememin sebebi, güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Güçlü aileleri kuracağız ki güçlü millet olalım" şeklinde konuştu.

Genç nüfustaki evlenme oranının azaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Kızlarımız da erkeklerimiz de evlenmiyor. Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da şu anda Erdoğan var mı? var. Ben de tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin tavsiyesi de artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğunda bunun kampanyası yapılıyor"

erdoğan-imza-aa.jpg
Erdoğan, konuşmasının ardından engelli memurlar için atamayı başlatan butona bastı / Fotoğraf: AA

 

Kız arkadaşının yüzüne kezzap atan şahsa verilen 13 yıl cezaya tepki gösterdi

Hatay İskenderun ilçesinde 20 yaşındaki Berfin Özek’e asit türü sıvı atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik’e verilen 13 yıl hapis cezasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir namussuz bir alçak, meşru olmayan bir yaşamla maalesef bir kıza onunla beraber yaşıyor ne ise. Asit veya kezzap atıyor yüzüne ve bir göz gidiyor. Mahkemenin verdiği ceza 13 yıl. Tabi ben soruşturuyorum. Bana verilen cevap şu, kanunun en yüksek oranı bu. Ben de diyorum ki, bunu da bizim getirdiğimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki, siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz. Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku adalet arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa orada bu olayı nasıl değerlendirirsin. Kanunlara mı bakacaksın. Yoksa ‘böyle bir hak olur mu?’ buna mı bakacaksın"

Erdoğan, "Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayanların karşısına ilk biz çıkarız" diye devam etti.

"Gazi Mustafa Kemal’in şehla gözü yaratılıştan değil, Libya’daki şarapnelden"

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in Trablusgarp’ta savaştığını hatırlatarak, "Niye; çünkü oraya Türkün gitmesi gerekiyordu da Gazi Mustafa Kemal onun için askerimiz aldı ve Trablusgarp’a çıktı ve orada yaralandı" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Hani sürekli söylenir ya; Gazi Mustafa Kemal’in şehla olan gözü. O yaratılıştan değil, şarapnel parçasının gözüne sıçramasından. Bunlardan bihaber olanlar kurusıkı atıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU