Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Gerekirse devr-i sabık yaratacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal varlığı üzerindeki ısrarını sürdüren Özdağ, "ABD, Erdoğan'ın mal varlığını açarız dediğinde, Erdoğan ‘ey Amerika aç diyemiyor!" ifadelerini kullandı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını ifade eden eden Özdağ, "Ama sorunu çözemeyenler vardır. Hesabını da soracağız. Gerekirse devr-i sabık da yaratacağız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TV5’te yayınlanan Ankara Bürosu programına konuk olan Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal varlığı başta olmak üzere gündemdeki konular değerlendirdi.    

"Cumhurbaşkanı ‘Ey Amerika’ diyemiyor"

Ortadoğu coğrafyasını yönetenlerin şantaja maruz kalacak zaaflarının olmaması gerektiğinin altını çizen Özdağ, "Bugün ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Halk Bankası dosyasını açarım diyor. ABD, Erdoğan'ın mal varlığını açarız dediğinde, Erdoğan, ‘ey Amerika aç diyemiyor!’ Ama her zaman ey İngiltere, ey Almanya diyen Cumhurbaşkanı, burada 'ey Amerika benim kravatımdan şunlar şunlar vardır. Ben milletime hesabımı verdim, hodri meydan' diyemiyor. Buda bende soru işareti meydana getiriyor" diye konuştu. 

"Biz Katar’dayken siyasi bir operasyon düzenlendi"

AK Partili Bülent Turan 'Davutoğlu gitsin diyen isim, Davutoğlu'nun yardımcısı oldu' diyerek Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ü göstermişti.

Turan’ın açıklamalarıyla ilgili konuşan Özdağ, şunları söyledi:

"Parti yönetiminde olan yetki genel başkana devredilmişti. Yetki, teşkilat başkanlarının, il başkanlarının, ilçe başkanlarının atamalarıyla ilgili genel başkana yetki veriyordu. Anladılar ki, bu görev Davutoğlu’nda kalırsa o il başkanlarını atar. Delegeleri de atar. Kongreye gitsek Davutoğlu’nu yenemeyiz dediler. Davutoğlu’nda yetkileri almak istediler. Biz Katar’dayken siyasi bir operasyon düzenlendi. Ben genel başkan yardımcısıyım Ankara’ya geldiğimde öğrendim. Ama bende imzaladım. Davutoğlu’da imzaladı, Ayhan Sefer Üstün’de imzaladı… Davutoğlu problem çıkmasın diye imzaladı"

"Er geç erken seçim olacak"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bu ülkedeki en büyük sorun olduğunu dile getiren Özdağ, 2021 yılında erken seçim olacağını ifade ederek, "Er geç erken seçim olacak. Götüremezler, yürütemezler, yapamazlar. Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz var. Mutfakta tencere kaynamıyor. İnsanların cebindeki paranın değeri düşmüş vaziyette. İnsanlar işsiz. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Ama sorunu çözemeyenler vardır. Hesabını da soracağız. Gerekirse devr-i sabık da yaratacağız" şeklinde konuştu.

Oy oranlarının yüzde 6 ile 10 arasında değiştiğini ifade eden Özdağ, iktidar firması adına çalışanlar Gelecek Partisi’ni daha düşük gösterdiğini aktardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU