"Erdoğan, Putin’e kitap hediye etti"

Selvi, Erdoğan’ın hediye ettiği kitabın İngilizce ve Türkçe hazırlandığı bilgisini verdi

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e kitap hediye ettiğini yazdı.

İki lider TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı kapsamında görüştü.

Selvi görüşmede hediye edilen kitabın “Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı” olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitaba ilişkin “İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan kitapta Doğu Akdeniz’in jeopolitik önemi, Doğu Akdeniz’in hidrokarbon potansiyeli ve Türkiye’nin pozisyonu gibi başlıklar yer alıyor” bilgisini veren Selvi, “Kitapta sadece Türkiye’nin pozisyonu anlatılmıyor, Rum yönetimi ve Yunanistan’ın tutumuna da yer veriliyor. Görsellerle desteklenen kitapta Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakatın ekonomik, siyasi ve hukuki yönleri de ortaya konuluyor” dedi.

Selvi Hürriyet’teki köşe yazısında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la görüşmesinde de “Türkiye’nin terörizmle mücadelesi” isimli kitabı takdim etmişti. Kitapta, Türkiye’nin DEAŞ, El Kaide ve PKK’yla mücadelesi anlatılıyor, ABD’nin barış güvercini olarak göstermeye çalıştığı YPG lideri Mazlum Kobani’nin Abdi Şahin kimliğiyle PKK adına yaptığı katliamlara yer veriliyordu. Kitap bir anlamda Mazlum Kobani’nin yüzündeki maskeyi indiriyordu. Erdoğan, Trump’la birlikte ABD’li senatörlerle görüşmesinde de İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Mazlum Kobani’nin yaptığı terör eylemlerinin yer aldığı bir videoyu izlettirmişti.

Erdoğan’ın başka liderlere de kitap hediye ettiğini ifade eden Selvi, “Erdoğan’ın, yabancı devlet başkanlarıyla görüşmesinden sonra artık, ‘Hangi kitabı hediye etti’ sorusuna cevap arayacağız” ifadesini kullandı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU