Dilipak: Din ve devlet büyüklerinizi, yaşam koçlarınızı ilah ve Rab edinmeyin

Dilipak, birçok insanın diğer insanları terbiye etmek istediğine dikkati çekti

Fotoğraf: İHA

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, insanların üzerine hüküm koymak ve onları hevesleri uğruna terbiye etmek isteyen bir sürü insan olduğunu ifade ederek uyarıda bulundu.

Dilipak, “Aman ha, din ve devlet büyüklerinizi, kanaat önderlerinizi, yaşam koçlarınızı, ideolojik ve politik önderlerinizi İlah ve Rab edinmeyin. Onları İdol/Put edinmeyin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Zalimlere yardım etmeyin, sonra ateş size de dokunur’ denmiştir” hatırlatmasında bulunan Dilipak, Akit’te “Meydan kimlere kaldı!” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

“Yeryüzünde İlahlık ve Rablik taslayan, insanların üzerine hüküm koymak ve onları heva ve hevesleri uğruna terbiye etmek isteyen bir sürü adam var” diyen Dilipak yazısına şöyle devam etti:

Sakın ola aklınızı kiraya vermeyin. Dikkat edelim Şeytan bizi Allah’la aldatmasın. “Zalimlere yardım etmeyin, sonra ateş size de dokunur” denmiştir. Cahillik etmeyelim. Zalimler karşısında sesiz kalmayalım. Adil şahitler olalım, Hakk’ın rızasını esas alalım. Yüzümüzü O’na dönelim inşallah.

“Yamyam işadamlarının elinde oyuncak olan bir halk var”

Dilipak, medya, üniversite, iş dünyasına yönelik eleştirilerini ise şu sözlerle ifade etti:

Dünyanın şu haline bakar mısınız! Dünya kimin eline kaldı. Bu durum tam anlamı ile bir kahtı rical dönemine işaret ediyor. Pek azı müstesna ehliyet, erdem ve liyakattan yoksun insanlar. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile tüm dünyada durum büyük ölçüde aynı. Halk da aynı durumda. Aslında “Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş”. Halk siyasetin arka bahçesi STK’lar, sahibinin sesi, parayı verenin öttürdüğü düdük hükmünde bir media, hikmetten yoksun, “Ebu Cehil ve belam” kılıklı, “kitap yüklü eşek” kılıklı akademya, adalet yoksunu yargı esnafı ya da teknisyeni, selam versen rüşvet değil diye almayacak olan bürokrasi, siyasetin gölgesine sığınan, seküler kutsal misyoneri din pazarlamacısı  “ruhban sınıfı”, doymak bilmeyen, helal-haram ayırt etmeyen iştihası ile yamyam işadamlarının elinde oyuncak olan bir halk var bugün dünyada.

 

Akit 

DAHA FAZLA HABER OKU