Hastanedeki cinayet soruşturmasında bir polis görevden alındı

Şişli Etfal Hastanesi’nin bahçesinde 17 yaşındaki Emre Tyler Mays’ın bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili bir polis görevden uzaklaştırıldı. Anne Mays oğlunun cenazesinde, ‘Polislerin hepsi kaçtı. Bütün polislerden şikayetçiyim’ demişti

Fotoğraf: AA

17 yaşındaki Emre Tyler Mays’ın, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin önünde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili bir polis görevden uzaklaştırıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Mays'ın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüpheli Akın Kutlu'nun, hastane bahçesinde olayda kullandığı bıçak ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığını aktarıldı.

Şüphelinin 7 Ocak'ta sevk edildiği adliyede tutuklandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hastanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği, inceleme sonucunda olay yerinde saldırıyı görmesine rağmen hızlı müdahalede bulunmayan polis memuru O.C'nin ihmali olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla 07/01/2020 tarihli Kaymakamlık Makamı Olur'u ile açığa alınmış, konuyla ilgili idari soruşturma devam etmektedir.

‘Ağabeyimi yaralayan kişi sandım’

Dünyaca ünlü bir firmanın sahibi olan Figen ile Randolp Ward Mays çiftinin iki oğlu 6 Ocak gecesi belirlenemeyen bir nedenle kavga etmişti. Ağabeyi tarafından darp edilen Emre Mays, tedavi için ambulansla hastaneye götürülmüş, sedyeyle ambulanstan indirilen lise öğrencisi Mays, o sırada bir kavgada yaralanan yakınlarını görmek için hastaneye gelen Akın Kutlu tarafından bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Mays, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiş, tutuklanan katil zanlısı, Mays’ı ağabeyini yaralayan kişi zannederek bıçakladığını söylemişti.

Figen Mays: Polislerin hepsi kaçtı, hepsi de bulunup cezalandırılmalı

Mays’ın cenazesinde annesi Figen Mays, ‘Oğlum düştü burnunu kırdı biz de ambulansı çağırdık. Sigortamız var dememize rağmen bizi Şişli Etfal’in önüne getirdi. Şişli Etfal’in önünde daha inmeye fırsat olmadan bir saldırgan geldi ve oğluma saldırdı. Adamın suratına baktığım zaman ‘bu deli’  dedim. Şiddet olaylarına son verece bir şey yapılması lazım. Polislerin hepsi kaçtı. Bütün polislerden şikayetçiyim. Oğlan tek başınaydı polisler 10 metre ötedeydi. O polislerin hepsi de bulunup cezalandırılmalı. Polis bizi koruyamadı" demişti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU