BAE, Mars'taki yaşamı simule etmek için 500 milyon dolarlık bir şehir kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 2117 yılına kadar Mars’ta "ilk yaşanabilir yerleşim alanı" kurarak insanları kızıl gezegene yerleştirmeyi planlıyor

BAE Uzay Ajansı projenin fotoğraflarını paylaştı (UAE Space Agency)

Mars'taki yaşam koşullarını simüle eden bir şehir inşa etmeyi hedefleyen 500 milyon dolarlık projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlandı.

Dünyanın en büyük uzay simulasyon kenti olması planlanan ''Mars Bilim Kenti'' Mars yüzeyindeki yaşamı simule ederek gerçekçi bir model sunmayı hedefliyor.

Kızıl gezegendeki yaşama adaptasyon sürecini incelemek için kurulan bilim şehrinde gıda, enerji ve su, tarımsal testler ve gıda güvenliği alanlarında çalışmalar yapılması için laboratuvarlar kurulacak.

 

Turizme yönelik de çalışma yapan BAE, Emirati Çölü'nden alınan kumları 3 boyutlu yazıcıyla turistik yapılarak çevirecek. Mars'taki yaşamı temsilen inşa edilecek yapılar bilim kentindeki müzede sergilenecek.

Projeyle ilgili açıklama yapan Dubai emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Mektum, gelecek nesillerin Mars'a gidebilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Önce simulasyonu yapılacak

Kurulan laboratuvarlarda Mars'taki yaşamın simulasyonu yapılacak. Bilim adamları ve astronotlardan oluşan bir ekip, Mars'a benzetilmiş ortamda bir yıl yaşayacak.

 

 

Uzay turizmi başlıyor

Uzay projelerine yatırım yapan dokuz ülkeden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri Nisan ayında Mars'a uydu göndermeyi hedefliyor. ABD'li uzay turizmi şirketi Virgin Galactic ile görüşmeler yapan BAE, vatandaşlarını uzay yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor.

DAHA FAZLA HABER OKU