Tenis dünyasının devleri yangınla boğuşan Avustralya için korta çıkıyor

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapan Rod Laver Arena’da oynanacak gösteri maçlarından elde edilecek gelir yardım fonlarına bağışlanacak

Roger Federer, Serena Williams ve Rafael Nadal (soldan sağa) gibi şampiyon isimler Avustralya'da gösteri maçına çıkacak (Reuters)

İsimlerini dünya tenis tarihine yazdırmış şampiyon raketlerin de aralarında bulunduğu yıldız sporcular, geliri yangınların yakıp geçtiği Avustralya'ya bağışlanmak üzere gösteri maçı yapma kararı aldı.

Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve Amerika Açık isimleriyle bilinen Grand Slam turnuvalarında toplamda 62 şampiyonluk kupası kaldırmış Serena Williams (23 kez), Roger Federer (20 kez) ve Rafael Nadal’ın (19 kez) yanı sıra Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Nick Kyrgios ve Stefanos Tsitsipas gibi ünlü raketler anlamlı bir kampanya için bir araya geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na da ev sahipliği yapan Melbourne’deki Rod Laver Arena’da 15 Ocak’ta oynanacak gösteri maçlarından elde edilen bilet geliri yangınla mücadele yardım fonuna bağışlanacak.

Tenis Avustralya CEO'su Craig Tiley yaptığı yazılı açıklamada, “Bu eşi benzeri görülmemiş yangın krizi halkımızı, konutlarımızı, topluluklarımızı, çiftlik hayvanlarımızı ve doğal hayattaki canlıları yakıp yıkıyor. Kalbimiz yangından etkilenenlerin hepsiyle birlikte” ifadelerini kullandı.

Tiley ünlü raketlerin aldığı kararla ilgili olarak “Tenis dünyasından, oyuncularımız, kulüplerimiz, ortaklarımız ve uluslararası tenis kuruluşlarından gelen bu cevap çok güçlü ve herkesin bir araya geldiğini görmek olağanüstü. Tenisçiler bu işe dahil olma konusunda istekli. Onlardan muhteşem yanıtlar aldık, yardım etmek için can atıyorlar” dedi.

 

 

Yardım kampanyalarına tenis dünyasından ilk destek genç oyuncu Kyrigios’tan gelmişti. 21 yaşındaki Yunan raket geçen hafta yaptığı bir açıklamada, attığı her ace başına 140 dolar (yaklaşık 833 TL) bağışlama sözü vermiş, daha sonra onu birçok tenisçi izlemişti.

Tenis severlerin yakından tanıdığı, dünya sıralamasının 2 numaralı ismi Novak Djokovic’le Maria Sharapova da yardım kampanyalarına katılmış, 25 bin dolar bağışlayan Sharapova’nın sosyal medya üzerinden davetine olumlu yanıt veren Sırp raket de 50 bin dolar yardım yapma kararı almıştı.

Eylül ayında başlayan ve 4 aydır kontrol altına alınamayan orman yangınlarında en az 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaklaşık 7,3 milyon hektar alanın kül olduğu belirtiliyor.

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU