Hindistan'da bir kişi 12 yaşındaki kız kardeşini savaş tanrıçasına kurban etti

Hintli yetkililer kız çocuğunun başsız bedenini ormanda bulduklarını söyledi

Durga, Hinudizm'deki en önemli tanrıçalardan biridir. Her sene bu tanrıça için ülkede Durga Puja adlı büyük bir festival yapılır (Reuters)

Hindistan yerel basınındaki haberlere göre, bir kişiyi kurban ettiği için hapse atıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan adam, 12 yaşındaki kız kardeşini Hindu savaş tanrıçasını yatıştırmak için öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Odisha (eski adıyla Orissa) eyaletindeki polis yetkilileri, Subhoban Rana adlı adamın, benzer suçtan kefaletle serbest bırakılmasından sadece günler sonra kız kardeşi Janani’yi tanrıça Durga'yı hoşnut etmek için öldürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Janani, 28 yaşındaki erkek kardeşiyle 24 Aralık’ta evden ayrıldı ve bir daha dönmedi.

Çocuğun ailesi daha sonra karakola giderek kayıp kişi bildiriminde bulunsa da köylülerin 2018’de bir insanı kurban ettiği için tutuklanan erkek kardeşten şüphelendiği belirtildi.

Balangir bölgesi polis amiri Madkar Sandeep Sampat, “Adam suçunu itiraf ettikten sonra onu tutukladık ve ekibimizi ormana götürdük, kızın başsız bedenini ormanda bulduk” dedi.

Sampat, Rana’nın Ekim 2018’de Kunja adlı bir kişiyle Kunja’nın 9 yaşındaki kuzenini kurban ettikleri gerekçesiyle tutuklandığı bilgisini verdi.

Baba Musuru Rana’nın cinayetten dolayı oğluna ağır ceza verilmesini istediği belirtildi.

Polis kız çocuğunun ölümünün kesin nedenini ortaya çıkarmak için soruşturma yürütüyor.

Durga, Hinduizm’de genellikle çok sayıdaki koluyla silahlar taşıyan, kaplan ya da aslana binerken tasvir edilen ve barışı tehdit eden şeytani güçlerle mücadele eden bir savaş tanrıçası olarak tanınıyor.

Her ne kadar son yıllarda ara sıra benzer vakalar yaşansa da Hindistan’da insanların kurban edilmesi nadiren gerçekleşiyor.

2017’de Karnataka eyaletinde polis, 10 yaşındaki bir kız çocuğunu kurban ettikleri iddiasıyla üç kişiyi tutuklamıştı. 2015’te de Andra Pradeş eyaletinde Hindu tanrıçası Kali’yi onurlandırmak için yapılan ayin sırasında 4 yaşındaki bir erkek çocuğunun kafasının kesildiği açıklanmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/asia/

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU