İran Meclisi ABD ordusunu terörist ilan etti, Kudüs Gücü'ne 200 milyon euro ek bütçe verdi

İran Meclisi acil koduyla onayladığı yasayla ABD ordusu mensupları ile Pentagon çalışanlarını "terörist" olarak tanımlayan önergeyi kabul etti

Fotoğraf: Moose Gazette

İran Meclisi ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketleri "terörist" ilan eden yasayı oy birliği ile kabul etti.

ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü listesine almasına karşılık Meclis'in daha önce onayladığı kanunda yapılan düzenlemeyle ABD ordusu ile ona bağlı kurum ve şirketler "terörist" ilan edildi.

İran meclisinin kabul ettiği yasanın metninde ABD ordusu mensupları ve Pentagon çalışanlarının ve bağlı kuruluşlarda görev yapan ajan ve yöneticilerin "terörist" olarak nitelendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meclis aynı kapsamlı yasada İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in talimatıyla, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün bütçesini 200 milyon euro artırdı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Meclis Başkanı Ali Laricani, açık oturumda yaptığı konuşmada, "Bölgedeki direnişin sorumluluğunu üstlenen Kudüs Gücü'nü desteklemek amacıyla, cari yılın son iki ayı için (İran'ın kullandığı takvime göre, yıl sonu 20 Mart) Ulusal Kalkınma Fonu'ndan Kudüs Gücü'ne 200 milyon avro tahsis edildi" dedi. 

Laricani, kararın Hamaney'in talimatıyla alındığını belirtti. 

 

Independent Türkçe, AA

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU