Hamaney'in danışmanı: Süleymani'nin intikamı için 13 farklı senaryomuz var, en hafifi ABD için "tarihi bir kabus" olacak

"Amerikalılar orta ve uzun menzilli füzelerimizle bölgedeki karargahlarını hedef alabilme kabiliyetimizin farkında"

Fotoğraf: IRNA

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Ali Şamhani, ülkesnin Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamı için 13 farklı senaryoya sahip olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran’da yayın yapan Harem dergisine konuşan Şamhani, bu senaryoların en hafifinin ABD için "tarihi bir kabus" olacağını kaydetti.

Tahran’ın Süleymani’nin ölümü karşısında tek bir darbeyle yetinmeyeceğini ifade eden Şamhani, “ABD Süleymani suikastını yapmamalıydı ve şimdi sonuçlarına katlanmak zorunda” şeklinde konuştu.

ABD’nin bölgede bulunan tüm karargahlarını ve buradaki hareketleri gözlemlediklerini açıklayan Şamhani, "Bu noktalarda hazırlıklar yapıldığını da biliyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Amerikalılar orta ve uzun menzilli füzelerimizle bölgedeki karargahlarını hedef alabilme kabiliyetimizin farkında"

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, Kasım Süleymani’nin cenazesi sırasında yaptığı açıklamada, "Tahran’ın intikamı güçlü olacak" açıklamasını yaptı.

Selami, "Amerika’nın sevdiği ve koruduğu her şeyi hedef alacağız. Onlar neyi kast ettiğimizi biliyor" dedi. "Yeryüzünde artık Amerikalılar için güvenli bir yer yok" diye devam etti.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD’nin hava saldırısında öldürülmüştü.

Süleymani’nin ölümünün ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Hamaney "intikam" sözü vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU