Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferler yarın başlatılacak

Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkmasından sonra THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den konuyla alakalı bir açıklama geldi. THY Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen uçuşları bir süreliğine iptal etti

Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkmasından sonra THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den konuyla alakalı bir açıklama geldi. 

THY Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen uçuşları bir süreliğine iptal etti.

Olayın ardından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır" dedi. Ekşi'nin bu açıklamasının ardından uçakların tekrar havalanması için verilen süre iki kez daha ertelendi.

Daha önce uçuşların saat 22.00'ye kadar yapılamayacağı açıklanan havalimanında, ilk seferin yarın saat 06.00'da icra edileceği öğrenildi. 

Valilik'ten açıklama

İstanbul Valiliği, bir süre iptal edilen uçuşlarla ilgili olarak açıklamada bulundu. 

Valilikten şunları kaydedildi: 

Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU