Bugün Boşanma Günü: Peki Boşanma Günü nedir?

Boşanma Günü'nde avukatların, "çiftlerden aldığı yeni boşanma başvuruları artıyor"

(Pikrepo)

Yeni yılın başlaması Noel eğlencesine son vermekle kalmıyor, aynı zamanda Boşanma Günü'nün gelişine de işaret ediyor.

Avukatların son yıllarda keşfettiği kadarıyla Boşanma Günü, hukuk firmalarının ayrılmak için başvuran çift sayısında ani bir artış gördüğü bildirilen güne deniyor.

Boşanma Günü'nün 1 Ocak'tan sonraki ilk pazartesi gününe denk gelmesi (bu yıl 6 Ocak Pazartesi) muhtemelen, ayrılmakta olan çok sayıda çiftin yeni yılda yeni bir başlangıç yapma umuduyla ilişkili.

İlişki destek kuruluşu Relate, 2019'un ocak ayında, kutlama sezonu boyunca internet sitesini ziyaret edenlerin sayısında önemli bir artış yaşandığını bildirdi.

Yılın ilk üç iş gününde Relate'in internet sitesinin ziyaret oranı bir önceki yıla kıyasla yüzde 84 arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ocak ayının ilk pazartesi günü, avukatların ve hukuk firmalarının çiftlerden aldığı yeni boşanma başvurularının arttığı zamandır" diyen Relate, "başvuruların tavan yapmasını" beklediğini de sözlerine ekledi.

Ocak 2017'de Relate, yardım hatlarına yapılan çağrılarda ortalama bir aya kıyasla yüzde 24 artış kaydetti. 

Ayrıca, boşanma destek hizmeti Amicable tarafından 2018'de analiz edilen verilere göre, o yılın ocak ayında 40 bin 500 kişinin internette "boşanma" araması yaptığı tahmin ediliyor.

Manchester merkezli McAlister Aile Hukuku Firması'nın yönetici ortağı Amanda McAlister, insanların Boşanma Günü'nün avukatların tasarladığı bir reklam olduğunu düşünebileceğini ama "aslında gerçek" olduğunu söyledi.

McAlister "Zaten gergin olan ilişkiler, her ne sebeple olursa olsun, çiftler birlikte uzun zaman geçirmek zorunda kaldığında çatlar" dedi.

Ancak birçok çift; çocukları, geniş aileleri ve hatta yakında eski olacak eşlerinin tatilini mahvetmemek için kutlama ve tatil sezonu bitinceye kadar bekler.

Öte yandan kasımda İngiltere ve Galler'deki heteroseksüel çiftlerde boşanma oranlarının yaklaşık yarım yüzyılın en düşük seviyelerini gördüğü bildirildi.

Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) alınan veriler, 2017-2018 döneminde heteroseksüel çiftler arasında 101 bin 669 boşanma kaydedildiğini gösterdi.

Heteroseksüel çiftler arasındaki boşanma oranları 2018-2019 döneminde 90 bin 871'e geriledi. Yüzde 11'lik düşüşe denk gelen bu rakam, 1971'den bu yana görülen en düşük istatistik.

ONS'ye göre, her 10 evlilikten yaklaşık 4'ü boşanmayla sonuçlanıyor; bu boşanmaların yaklaşık yarısı evliliğin ilk 10 yılında gerçekleşiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU