Erdoğan: MİT, Libya'da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yeni hizmet binasının açılışına katılan Erdoğan, MİT'in uluslararası alanda hatırı sayılır güçlü istihbarat teşkilatları arasında yerini aldığına işaretti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz kolumuz bağlı duramayız" dedi.

Ankara Etimesgut’ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının yeni hizmet binası KALE'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Suriye krizinin başladığı tarihten itibaren sahada aktif rol oynayan teşkilatımızın, sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği bulunuyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Aynı şekilde Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor" diye devam etti.

Türkiye'nin istihbarat teşkilatına olan ihtiyacının hiçbir zaman azalmadığını ifade eden Erdoğan, "Çünkü istihbarat bilgileri yalnızca savaş değil barış dönemlerinde de devletin bekası için vazgeçilmezdir" ifadelerini kullandı.

"Bugününe hakim olamayan geleceğini şekillendiremez" diyen Erdoğan, "Yeni dönemin en önemli tehdidi hiç şüphesiz terördür. PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri adeta ülkemize karşı topyekün savaş ilan etmiş durumdalar" diye konuştu.

KALE DUAAA.jpg
KALE'nin açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

MİT'in Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarda "örgütün kendini güvenli hissettiği yerleri başına geçirdiğini" söyleyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"Teşkilatımız FETÖ’nün haberleşme sistemi ByLock’u ve mahrem yapılanmasını çözerek devlet sisteminden bu büyük belanın temizlenebilmesi için gereken alt yapıyı oluşturmuştur. FETÖ’nün yurt dışı ayağına yönelik çalışmalarıyla da pek çok mensubunun ülkeye getirilmesini sağlamıştır. Cemal Kaşıkçı cinayetinde teşkilatımızın oynadığı rol uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir"

MİT'in uluslararası alanda hatırı sayılır güçlü istihbarat teşkilatları arasında yerini aldığına işaret eden Erdoğan, "Yurt dışı temaslarında pek çok ülke tarafından teşkilatımızın faaliyetlerinden sitayişle bahsedildiğini görüyorum" dedi.

Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerde yaşanan olayların doğrudan ya da dolaylı olarak Türkiye'ye etki ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz kolumuz bağlı duramayız" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

"FETÖ’nün kurumlarımızdan temizlenmesiyle birlikte güvenlik alanındaki başarılarımız arka arkaya gelmiştir. Teşkilat başkanımızın KALE olarka isimlendirdiği bu yeni karargahın özellikle adına yakışır şekilde devletimizin ve milletimizin koruyucu kalelerinden biri olacağından şüphe duymuyorum"

Erdoğan, konuşmasının ardından KALE'nin açılışını gerçekleştirdi.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KALE'nin minyatürünü hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, binanın açılışında dua etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU