5 ülkeden Libya toplantısı

Türkiye’nin Libya ile anlaşmasına ve asker gönderme kararına tepki gösteren 5 ülkenin dışişleri bakanları bir araya geliyor. Mısır, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin katılacağı toplantı 8 Ocak’ta Kahire’de yapılacak

Fotoğraf: AA

Türkiye’nin deniz Deniz Yetki Alanları Mutabakatı’nı imzaladığı ve asker gönderme planları yaptığı Libya için Mısır, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi harekete geçti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, beş ülkenin dışişleri bakanlarının 8 Ocak Çarşamba günü Libya'daki gelişmeleri değerlendirmek üzere Kahire'de bir araya geleceği belirtildi.

Toplantıda Libya'da son dönemde yaşanan hızlı gelişmelerin değerlendirileceği kaydedilen bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

Libya'daki kriz tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele alınarak çözüm yolları görüşülecek. Çözüm çabalarını engelleyebilecek her şeyle yüzleşme yöntemlerinin ele alınacağı beşli toplantıda ayrıca, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler de genel hatları ile masaya yatırılacak.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU