HDP batı illerinde aday çıkaracak mı? Strateji netleşiyor

HDP İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin gibi illerde CHP'nin adaylarına destek vermeyi hedefliyor, iki parti arasında temas var

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün çoğunlukla doğu illerinden 31 Mart yerel seçimlerinde göstereceği adayları tanıtmak üzere Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Ayaz Elegance Konferans Salonu’nda Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi.

Doğu ve Güneydoğu'da partili aday çıkaran ve 68 adayını açıklayan HDP'nin batıdaki stratejisi ise farklı.

 İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu önemli merkezlerde henüz aday açıklamayan HDP'de genel eğilim, bu bölgelerde aday çıkarmamak ve Cumhur İttifakı'nın karşısındaki en güçlü adayı desteklemek yönünde.

Son karar ise pazar günkü Parti Meclisi toplantısında verilecek.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da son karar için pazar günkü toplantıyı işaret etmiş ve "Statejik karar orada verilecek" demişti.

“Bu sürede hep söyledik amacımız Türkiye’nin batısında güç birliği oluşturmak ve bu güç birliği ile AKP-MHP iktidarını geriletmek ve yerelde yönetimlerden düşürmektir. Biz bu perspektifle yola çıktık. Türkiye’nin doğusuna ayrı batısına ayrı bir yerde stratejik bir yerde taktiksel uygulamalarla bu seçim sürecine hazırlandığımızı belirtmek istiyorum. Büyükşehirlerde özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin gibi önemli kentlerde uygulayacağımız taktik adımları hafta sonu yapacağımız Parti Meclisi toplantımızla netleştirip kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağız. Tabanda görüşmeler var yani HDP ve CHP il örgütleri üzerinden bu temasları sağlıyor. İhtiyaç olduğu yerlerde elbette bize gelen il örgütlerin raporlarını değerlendirip buna göre Parti Meclisinde bir karar alacağız.”

“HDP tabanı da CHP ile güç birliğine sıcak bakıyor”

Independent Türkçe'ye konuşan HDP'li bir kaynak Cumhur İttifakı'na karşılık, tabanda CHP'ye bir 'yakınlık' olduğunu söyledi. “Tabanda da bu yakınlığın karşılığı var ama CHP yönetiminin buna karşılık vermediğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

CHP: Görüşmeler devam ediyor

CHP’nin üst düzey yetkilisi ise konuyla ilgili Independent Türkçe’ye, “Şu an için ne olup bittiğini söylemem doğru olmaz ama size çok yönlü görüşmelerin olduğunu, hiç kimsenin hayal edemediği kadar meseleye özverili yaklaştığımızı söyleyebilirim” demekle yetindi.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU