Sözcü’den AA açıklaması: Cumhurbaşkanın haberlerini okurlarımıza duyuramayacağız

AA tarafından aboneliği tek taraflı iptal edilen Sözcü, karara sürmanşetten tepki gösterdi. Gazete, toplantılarına katılamadığı cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarının haberlerini okurlarına ulaştıramayacaklarını duyurdu

Anadolu Ajansı (AA) ile Sözcü gazetesi arasında yaşanan çeviri krizinin ardından ajans gazetenin aboneliğini iptal etti. Gazete bugün birinci sayfasından AA’nın iptal kararına ‘Hani demokrasi, hani özgürlük’ başlıklı yazı ile tepki gösterdi

“Sözcü davasıyla ilgili yurt dışı haberinde “Gizli tanık varmış, Sözcü FETÖ’cüymüş” gibi algı yapmaya çalışan AA’nın aboneliğimizi kesmesi anayasaya aykırıdır” denilen yazıda gazetenin ajansa karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği de belirtildi.

Gazetenin AA’ya, ‘toplantılarına katılamadığı cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarının haberlerini yapabilmek için’ abone olduğu belirtilen yazıda, “Artık bu haberleri okuyucularımıza duyuramayacağız’ ifadesi kullanıldı.

Gazete birinci sayfasında AA’ya tepki gösteren isimlerin de açıklamalarına yer verdi.

İngilizce haberden ifade çıkartıldı

Anadolu Ajansı’nın, Sözcü gazetesinin sahibi ve çalışanları hakkında görülen FETÖ davasıyla ilgili haberinin İngilizce çevirisinde '3 tanık' ifadesi yerine  "three unidentified" ifadesini kullanmıştı. Sözcü, bu ifadenin “3 gizli tanık” anlamına geldiğini belirterek, AA’yı asparagas haber ve algı yönetimi yapmakla suçlamıştı.

Ajans daha sonra "unidentified" ifadesini haberinden çıkararak düzeltme yapmıştı. Sözcü’nün tepkilerinin sürmesi üzerine ajans, “AA ve Genel Müdür Şenol Kazancı’ya yönelik ahlak sınırlarını da aşan saldırgan yayınlar yaptığı” iddiasıyla gazetenin aboneliğini tek taraflı olarak iptal etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU