Terry Gilliam, Weinstein'ı suçlayan kadınları "kendi seçimini yapan yetişkinler" diye niteleyerek "#MeToo cadı avıdır" dedi

Yönetmen, #MeToo hareketini neden "cadı avı" olarak gördüğünü de açıkladı

Gilliam, Kahire Uluslararası Film Festivali'nde, Kasım 2019 (AFP)

Terry Gilliam, Harvey Weinstein'ı cinsel saldırıyla suçlayan kadınları, "kendi seçimlerini yapan yetişkinler" diye niteledi.

70 yaşındaki dobra yönetmen bu ifadeleri, The Independent'a verdiği röportajda dile getirdi ve #MeToo hareketini neden "cadı avı" olarak gördüğünü anlattı.

Gilliam, "Harvey'in hayatında pek çok mağdur var ve onlar için üzülüyorum ancak Hollywood çok hırslı kişilerle dolu, bu kişiler yetişkin ve kendi seçimlerini yapıyor" dedi.

Yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Evet, #MeToo'nun bir cadı avı olduğunu söyledim. Ben gerçekten bir sürü kişinin, düzgün kişilerin veya biraz da sinir bozucu kişilerin yıpratıldığını hissediyorum. Bu yanlış. Linç zihniyetinden hoşlanmıyorum.

Yönetmen ayrıca, "Bunlar hırslı yetişkinlerdi" dedi.

Gilliam aynı zamanda eski Hollywood patronunun kadınları filmlerinin merkezine koymak konusundaki "öncü" çabalarının (aleyhindeki iddialar nedeniyle) "unutulduğunu" söylemek için sessizliğini bozma kararını da yorumladı.

Weinstein'ın gücünü kötüye kullandığına dair sorumluluk almayı reddetmesinin daha büyük bir sorun olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna Gilliam şöyle cevap verdi:

Hayır. Gücünüz olduğunda başkalarının istismarının sorumluluğunu almazsınız, gücün tadını çıkarırsınız. Bu gerçekte böyle işler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birinci dereceden cinsel saldırı, cezai cinsel eylem ve tecavüz gibi 5 farklı suçlamayla karşı karşıya olan Weinstein, salı günü (6 Ocak) mahkemeye çıkacak.

Weinstein, iddialar karşısında suçlu olmadığını öne sürüyor ve rıza dışı cinsel ilişki iddialarının hepsini reddediyor.

Gilliam, Birleşik Krallık sinemalarında 31 Ocak'ta gösterime girecek yeni filmi Don Kişot'u Öldüren Adam'ın (The Man Who Killed Don Quixote) tanıtımını yapıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU