Gelecek Partisi’nden Sibel Ünli açıklaması: Şatafatlı toplantılarda senin sesini duymayanlar, geleceğimiz için nasıl çözüm bulacak?

İntihar eden üniversite öğrencisi Sibel Ünli ile ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi, "Bu ülkenin konuşulanlardan daha farklı bir beka sorunu var ve o sorun Sibel'in ve Sibel gibi gençlerimizin yarınlara dair umutlarının tükenmiş olmasıdır” dedi

Kendisinden 1 aydır haber alınamayan ve intihar ettiği öğrenilen üniversite öğrencisi Sibel Ünli’yle ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Sosyal Politakalar Başkanı Feramuz Üstün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ömerler arayacağız” sözüne atıf yaparak, “Yeni Ömerler aramaktan ziyade önce Ömer gibi davranabiliyor muyuz ona bakmamız lazım” dedi.

Ünli’nin sosyal medyadan yaptığı “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim” paylaşımına dikkat çeken Üstün, “1 liraya karnımı doyurabilir miyim" diye haykırdığında aşırı lüks ve şatafatlı yemekli toplantılarda bulunan ve senin sesini duymayanlar, geleceğimiz için nasıl çözüm bulacaklar” ifadelerini kullandı. 

"Bu ülkenin, konuşulanlardan daha farklı bir beka sorunu var"

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Bu ülkenin konuşulanlardan daha farklı bir beka sorunu var ve o sorun Sibel'in ve Sibel gibi gençlerimizin yarınlara dair umutlarının tükenmiş olmasıdır. Bizim medeniyet tasavvurumuz geçmişten bu yana ‘Komşusu açken tok yatak bizden değildir’ düsturu olmuştur, böyle de devam etmelidir. 

Sibel yavrumuz yaşadığı maddi zorluklar ve gelecek kaygısıyla, hayata olan umudunu yitirdi ve canına kıyarak aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüz... Allah rahmet eylesin. Ülkemizin pırıl pırıl genç yıldızlarına umut olmak, yol göstermek, yardım eli uzatmak biz büyüklerin asli görevi olmalıdır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şu mesajları paylaştı:

“İletişim Çağı” olduğunu iddia ettiğimiz bir dönemde gencecik bir kızımız kimseye sesini, hislerini, acılarını duyuramadığı için intihar etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin günlerdir iktidardan, çok insani bir konuda, “yemek” meselesinde; biraz anlayış, dikkate alınma, önemsenme talepleri, insanlık onuruna yakışmayan bir şiddetle cevap buldu.

Bu çerçevede her şeyden önce İstanbul Üniversitesi’nin büyük tartışmalara sebep olan yemek düzenlemesi derhal durdurulmalı ve önceki haline geri döndürülmelidir.

Yapılacak hiçbir şey elbette Sibel’i geri getirmeyecek. Fakat hükümetin öğrenciler üzerinde uyguladığı bu zorlayıcı politikaların tekrarlanmaması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU