Michael Jackson’ın hayatı müzikal oluyor

Jackson'ın hayatı ve kariyerini konu edinen müzikalin prömiyeri bu yıl sonu Chicago’da yapılacak

Michael Jackson 25 Haziran 2009 tarihinde hayatını kaybetti.

2020’de ise Broadway’de sahnelenecek müzikalde, 90’lı yıllara damga vuran sanatçı Michael Jackson’ın yaşamından kesitler sahneye koyulacak.

Yapımcılar, “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” (Hevesini Alıncaya Dek Vazgeçme) müzikalinin 29 Ekim-1 Aralık tarihlerinde Chicago’daki James M. Nederlander Tiyatrosu’nda sahneleneceğini açıkladı.

Etkinliğin sözcüsü, müzikalin Jackson’ın 1992’deki Dangerous World Tour’u ile başlayacağını duyurdu.
 


Müzikali, “Ruined” ve “Sweat” ile iki Pulitzer ödülü kazanan yazar Lynn Nottage, Jackson’ın repertuvarından yararlanarak yazdı. “An American in Paris”le Tony ödülünün sahibi olan Christopher Wheeldon da müzikalin koregrafisini hazırladı. Wheeldon aynı zamanda müzikalin yönetmenliğini de üstlendi.

Müzikal için hazırlanan sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunuluyor:
 

 

 


Müzik kariyeri boyunca yüz milyonlarca albüm satan Michael Jackson, 13 kez Grammy ödülünün sahibi oldu. 1983'te çıkardığı ve tüm zamanların en çok satan albümü olan “Thriller” ile tüm dünyada tanınan Jackson, “Beat It” ve “Billie Jean” gibi pek çok hit şarkı çıkardı.

2009'da hayatını kaybeden Jackson'ın adı hayatının son yıllarında sık sık cinsel istismar ve çocuk tacizi iddialarıyla anıldı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU