İstanbul Valiliği’nden şehit cenazesine katılım açıklaması

Cumhuriyet muhabirinin paylaşımına karşılık İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, bütün şehitlere gösterilen ilgi ve hassasiyetin Işık’ın cenazesinde de gösterildiğini ifade edildi

İstanbul Valiliği, Pençe-3 harekatı kapsamında görev yaptığı Irak'ta, PKK ile çıkan çatışma sonucu şehit olan Er Berkay Işık'ın cenaze törenine dair bir açıklamada bulundu.

Valilik, “Cenaze merasimine katılım konusunda asılsız haber ve yorumlar yer almıştır” diyerek cenazeye katılan isimleri saydı:

Şehidimizin naaşı, 03 Ocak 2020 Cuma günü İkitelli Cemevinde düzenlenen merasimle, toprağa verilmek üzere memleketi olan Tokat ilimize uğurlanmıştır. Şehidimizin cenaze merasimine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Hakan Yiğittürk, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu ile siyasi partiler, üniversiteler, yerel yönetimler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ve mesleki teşekküllerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız iştirak etmiştir.

İstanbul Valiliği bütün şehitlere gösterilen ilgili ve hassasiyetin Işık’ın cenazesinde de gösterildiğini ifade etti.

“Erdoğan ve ekibi İstanbul’daydı”

Valiliğin açıklamasına neden olan iddia, Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ, Facebook hesabından yaptığı paylaşıma dayanıyor.

Bazı basın kuruluşlarında da haber olan Uludağ’ın paylaşımında, tören günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın İstanbul’da olduğu ifade ediliyor.

Uludağ, “Alevi şehit için düzenlenen törene ne Erdoğan, ne Hulusi Akar ne de diğer bakanlar katıldı” ifadesini kaydederek, “Neden olarak iki ihtimal düşünülebilir: Ya törene katılıp protesto edilmekten korktular, ki bu zayıf bir ihtimal. Ya da Erdoğan, cemevinde Alevi dedesinin arkasında şehit için düzenlenen cenaze namazında saf tutmak istemedi. Daha önceki şehit Alevi askerlerin törenlerindeki sahipsizlik akla gelince, bu seçenek ağır basıyor” iddiasını paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU