Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu'nun açıklamaları Millet İttifakı'yla uyumlu, Demirtaş olayı demokrasi ayıbı

CHP Genel Başkanı, televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya tezkeresinden İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine, Muharrem İnce'yle olan ilişkisinden Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğuna, yerli otomobilden Kanal İstanbul'a kadar gündemdeki bir çok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Erdoğan'dan beklentimiz..."

ABD - İran gerilimini tırmandıran Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin "Kasım Süleymani’nin öldürülmesi Ortadoğu’da yeni ve büyük sorunların başlangıcı olabilir. Ortadoğu’daki her olay Türkiye’yi etkileyecektir. Erdoğan’dan beklentimiz daha itidalli bir tutum takınması ve Türkiye’yi ateşe sokmamasıdır." yorumunu yaptı.

"CHP'den iki fire var, fireler daha çok HDP'den"

Libya tezkeresine ilişkin "Türkiye’nin başvurusuyla Libya’da BM Barış Gücü görevlendirilmesi çatışmaları önleyebilir. Askerin Libya’ya gönderilmesinin, Libya ile imzalanan münhasır ekonomik bölgeler anlaşmasının bir sonucu olduğu kanısındayım. Bu, Doğu Akdeniz politikasının if1as ettiği sonucunu çıkarıyor. Keşke birileri satranç nasıl oynanır, Erdoğan’a anlatabilse..." görüşünü paylaşan CHP Genel Başkanı, oylamada CHP'den 2 firenin olduğunu, muhalefetteki firenin daha çok HDP'li vekillerin TBMM'ye gelmemesi nedeniyle oluştuğunu savundu.

"Babacan ve Davutoğlu'nun açıklamaları Millet İttifakı'nın politikalarıyla uyumlu"

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu, Ali Babacan'ın ise kurma aşamasında olduğu partilerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İki partinin liderlerinin yaptığı açıklamaları izledik. Ortak noktalar ve benzerlikler çok fazla. Yüzde 99 oranında Millet İttifakı’nın politikaları ile uyum var. Millet İttifakı partileri de güçler ayrılığını, demokrasinin güçlendirilmesini savunuyor. İleride bu partilerle ittifak kurulabilir mi? Bunu söylemek için çok erken.

"Muharrem Bey ile görüşürüz"

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden CHP'li" iddiasının ardından ismi gündeme gelen Muharrem İnce'yle görüşebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Herkesin doğal olarak genel başkan adayı olma hakkı vardır. Muharrem Bey de partimizin üyesi. Kendisiyle görüşürüz, niye görüşmeyelim? Türkiye’nin yoğun gündemi nedeniyle görüşemedik. Aslında kendisiyle görüşecektim. Kendisini de dinleriz, bana anlatacağı bilgiler vardır." dedi.

"Demokrasi ayıbı"

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu konusundaki görüşlerini de paylaşan CHP lideri, "Selahattin Demirtaş, Osman Kavala olayı bir demokrasi ayıbıdır. Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesine izin veriyorsunuz ama sonra hapse atıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Yerli otomobili deneyebilirim"

Yılbaşından hemen önce tanıtımı yapılan yerli otomobili deneyebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sipariş vermediğini belirterek, "Yerli otomobil yapmak mesele değil. Yaptığınız ürünü dünyaya satabilecek misiniz?" görüşünü paylaştı.

"Kanal İstanbul olmayacak ki zaten"

Kılıçdaroğlu, son olarak Kanal İstanbul tartışmasına değinerek, "Kanal İstanbul olmayacak ki zaten... Kaynaklarını söylesinler. ‘Yurt dışından gelecek’ diyorlar. Kim aktarırsa aktarsın, biz iktidara gelirsek bir lirasını vermeyeceğiz. Olmayacak şeyi tartışmaya açıyorlar." dedi.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU