Davutoğlu’nun partisinden “Pelikanlı” Kanal İstanbul mesajı

Kanal İstanbul'a karşı harekete geçen Gelecek Partisi, projenin risklerini görsellerle anlattı. Tankerlerin taşığı biyokimya ürünlerinin ciddi risk taşıyacağını öne süren parti bunun için petrole bulanmış pelikan fotoğrafı kullandı

Görsel: Twitter (@GelecekPartiTR)

Kanal İstanbul’a karşı olduğunu açıklayan Gelecek Partisi hazırladığı raporu kamuoyuna duyurmasının ardından sosyal medya kampanyalarına da başladı.

Sosyal medya ekibi, hazırladığı görselleri Gelecek Partisi’nin Twitter hesabından paylaştı.

Kanalın Türkiye için yeni güvenlik tehditleri oluşturduğunu savunan Gelecek Partisi, İstanbul’un su altı kaynaklarının tehlikeye atılacağını, doğal dengenin, yaban hayatının, sulak alanların, orman, tarım arazisi ve meraların yok edileceğini öne sürdü.

Gelecek Partisi Kanal'a karşı

Kanal İstanbul’a harcanacak 110 milyar TL ile 32 derslikli 10 bin okul yapılabileceğini vurgulayan Gelecek Partisi, bu tutarla 120 bin gence istihdam sağlanabileceğini de belirtti.

Partinin en dikkat çeken paylaşımı ise Pelikanlı olanıydı.

 

“Kaza ve Afet” başlığıyla oluşturulan görselde “Petrokimya ürünleri nakliyatı boğazdan daha ciddi bir tehdit unsuru oluşturacak” denildi. Paylaşım görselinde ise petrole bulanmış ve kurtulmaya çalışan pelikan fotoğrafı kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, Pelikan Bildirisi'nden sonra istifa etti

Davutoğlu, 2016’da sosyal medyada yayınlanan ve adına “Pelikan Bildirisi” denilen anonim bir yazının ardından AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan istifa etmişti.

Bildiride, Davutoğlu’nun başbakanlığı sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’a karşı rekabete girdiği öne sürülüyordu. 

O dönem bildiriyi kimse sahiplenmezken Erdoğan’a yakın isimler tarafından yazıldığı konuşuldu.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU