Billie Eilish ünlü bir giyim markasıyla çevreci kıyafetler üretecek

H&M, giyim serisindeki materyallerin "daha sürdürülebilir şekilde tedarik edildiğini" belirtiyor

Billie Eilish ve H&M arasında yeni bir sürdürülebilir giyim işbirliği internette satışa sunuldu.

Son yıllarda müzik sektöründeki en büyük isimlerden biri olarak yerini sağlamlaştıran Eilish, konumunu çevre sorunlarının sesini duyurmak için de kullanıyor.

18 yaşındaki şarkıcı eylülde yaptığı açıklamada, "Where Do We Go?" isimli dünya turunu plastik pipetleri yasaklayarak, hayranlarını kendi su şişelerini getirme yönünde teşvik ederek ve her konser alanına çok sayıda geri dönüşüm kutusu koyarak "mümkün olduğunca çevreci" yapma planlarını açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdi ise Eilish en son çevresel bilinç girişimi kapsamında, cadde perakendecisi H&M ile birlikte kendisiyle özdeşleşen büyük boy silüetlerden esinlenen bir ürün yelpazesinin lansmanını gerçekleştirdi.

H&M tarafından yapılan basın açıklamasında, koleksiyondaki her üründe "daha sürdürülebilir şekilde tedarik edilen" materyaller kullanıldığı belirtiliyor.

Tasarımlarında Eilish'in resmi logolarını taşıyan ürünler bej, siyah ve neon yeşili renk alternatifiyle sunuluyor.

Koleksiyonda baskılı tişörtler, balıkçı şapkalar, bir bel çantası ve büyük boy sweatshirt'ler yer alıyor.

Koleksiyon, dünya çapında 'Divided' konseptli tüm H&M mağazalarıyla firmanın internet istesinde satışa sunuldu.

H&M Divided Tasarım Başkanı Emily Bjorkheim, "Billie Eilish kesinlikle ilham verici bir sanatçı ama aynı zamanda dünya genelinde çok sayıda kişinin kişisel stili ve değerlerini ifade ediş tarzındaki gücüne hayranlık duyduğu biri. Hayranlarının Eilish'in dünyasına adım atmasına ve tarzlarını özgürce ifade edebilme gücünü hissetmelerine imkan tanımak istedik" dedi.

Koleksiyonun lansman kampanyasında görev alan 3D makyaj sanatçısı Ines Alpha, özel bir Snapchat filtresine uyarlanan büyüleyici görseller yarattı.

 

billie eilish - H&M.jpg
Koleksiyon Eilish'le özdeşleşen büyük boy sweatshirt'ler içeriyor (H&M) 

 

Sanatçı, “H&M Billie Eilish ürün kampanyası için, başka bir gezegene özgü sıvılarla çalışmak, modellerin etrafında yüzmek, bu zenginleştirilmiş dünyaya renk ve eğlence katmak istedim. Bu gerçeküstü 3D öğeler resimlerde, videolarda ve herkesin oynayabilmesi için özel yapım Snapchat filtresinde yaşıyor" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU