Trump'tan 'Süleymani' açıklaması: Milyonlarca insanı öldürdü, yıllar önce ortadan kaldırılmalıydı

Trump, ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani hakkında açıklama yaptı. Trump, Süleymani için "Yıllar önce ortadan kaldırılmalıydı" dedi

Fotoğraf: Reuters

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "(Süleymani) milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluydu" dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Trump, şunları yazdı:

"General Kasım Süleymani uzun süre boyunca binlerce Amerikalıyı öldürdü ya da ağır yaraladı, daha fazlasını öldürmek için planlar yaptı. Ancak yakayı ele verdi! Kendisi İran’da öldürülen çok sayıda protestocular da dahil milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluydu. 

İran hiçbir zaman doğru düzgün etmeyecek olsa da Süleymani kendi ülkesinde hem nefret edilen hem de korkulan biriydi. Liderlerinin dış dünyanın inanmasını isteyeceği kadar üzgün de değiller. Yıllar önce ortadan kaldırılmalıydı"

 

Başkan Trump, bu tweetden yaklaşık bir saat önce ise "İran hiçbir zaman savaş kazanamadı, ama müzakere de kaybetmedi" şeklinde açıklama yapmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU