Altın Küre menüsü bu sene neden yalnızca vegan olacak?

Menünün tamamen vegan yiyeceklerden oluşmasıyla çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor

Tüm menünün vegan yiyeceklerden oluşacağı ilk büyük ödül töreni Altın Küre oldu (Beverly Hilton)

Altın Küre Ödül Töreni’nin bu yılki menüsü tamamen vegan yiyeceklerden oluşacak.

Hollywood Yabancı Basın Birliği perşembe günü yaptığı açıklamada çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl menünün tamamen bitkisel ağırlıklı yiyeceklerden oluşacağını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin sürdürülebilirlik konusundaki odağının bir parçası olarak, seçimlerimizin çevreyi nasıl etkileyebildiğine dair farkındalık yaratmak amacıyla Altın Küreler’de yüzde 100 bitkisel ağırlıklı yemekler servis edilecek. Tüm ürün ve sebzeler yerel ve sürdürülebilir kaynaklı olacak.

Geçmişte Altın Küre Ödül Töreni menüsünde vegan ve glütensiz yiyecek seçenekleri sunulmuştu ancak tüm menünün yalnızca vegan olması ilk kez gerçekleşecek.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre vegan menü kararı son dakika bir değişiklikti çünkü aralık ayına kadar menüde balık olacağı biliniyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Törenin gerçekleşeceği Beverly Hilton’ın şefi Matthew Morgan, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada, “Menümüzde balık vardı. Sonra Hollywood Yabancı Basın Birliği’yle bir araya geldik ve iyi bir mesaj göndermek için bu değişikliği yapmak istediler. Bu kesinlikle ilk vegan Altın Küre” dedi.

Vegan menüyle birlikte sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ödül töreninde tek kullanımlık plastiklere de yer verilmeyecek.

Hollywood Yabancı Basın Birliği Başkanı Lorenzo Soria tüm değişikliklerin katılımcılara iklim krizini hatırlatmayı amaçladığını vurguladı.

2020 Altın Küre Ödül Töreni 5 Ocak Pazar günü gerçekleşecek.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU