Denizden 25 kilometre uzaktaki Ortaçağ kalesinde fok yavrusu bulundu

Köpeğini gezdirirken fok yavrusuna rastlayan adam "Kendini ileri itmek için yüzgeçlerini kullanıyordu. Çok tuhaftı. Yavru fok burada görmeyi beklediğimiz son şeydi" dedi

Birleşik Krallık'ın Lincolnshire bölgesinde kalabalık bir gri fok kolonisi yaşıyor (Pinterest)

Lincolnshire'da denizden yaklaşık 25 kilometre uzaktaki Ortaçağ kalesinin bahçesinde yolunu kaybetmiş yavru fok bulundu.

Foka "Sid" ismini koyan 5 yaşındaki kızları Tilly ile birlikte Michael ve Charlotte Poole, üç haftalık yavruyu bir nehrin kıyısında buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, Sleaford kasabasının kuzeyindeki Tattershall Kalesi'nin bahçesine tırmanmaya çalışan foku fark ettiğinde iki köpeğine yürüyüş yaptırıyordu.

Fokun yiyecek avı için Bain Nehri'nin akarsu ağında yolculuk ederken kaybolduğu düşünülüyor.

Fok sudan çıktıktan sonra etrafında hendekler olan 15. yüzyıl kalesine doğru tarlalar boyunca kendisini sürüklemeye başladı. Kale, aynı adı taşıyan kasabadaki National Trust adlı organizasyon tarafından işletiliyor.

Michael Poole şunları söyledi:

Bu her zaman hatırlayacağımız bir yürüyüştü. Ancak yaklaşınca sudaki foku görebildik. Daha ileri gitmesini engelleyen set yüzünden rahatsız olmuştu. Ne yapacağını bilemiyordu ama zorlanmasına rağmen kıyıya tırmanmayı bir şekilde başardı. Yorgun görünüyordu. Sudan çıkıp bize doğru geldiğinde bir tarlaya gitti ve dik açılı bende yöneldi. Onu durdurmak için yoluna çıktım çünkü dışarı çıkacağını düşünmüyordu. Beni ısırmaya çalıştı ve tısladı. Kendini ileri itmek için yüzgeçlerini kullanıyordu. Çok tuhaftı. Yavru fok burada görmeyi beklediğimiz son şeydi.

Aile daha sonra İngiltere hayvan refahı kuruluşu RSPCA'yı aradı. RSPCA da Noel'den bir sonraki gün yavru foku kurtardı ve Norfolk'daki King's Lynn kasabasında bulunan East Winch Vahşi Yaşam Merkezi'ne nakletti.

Coningsby'de proje müdürü olan Michael Poole, RSPCA'ya nerede olduklarını söylediğinde "telefonun diğer ucunda bir sessizlik yaşandığını" anlattı.

Poole şunları ekledi:

Gerçekten inandıklarını sanmıyorum. Fok, Boston ve The Wash'dan Witham boyunca yüzmüş, daha sonra Bain'e girmiş olmalı. 25 kilometre olmalı ve tamamı akıntıya karşı. Hayret ettik.

Foku kurtaran RSPCA müfettişi Kate Burris şöyle konuştu:

Tattershall Kalesi'nde bulunan yavru fok hakkında bizle iletişime geçilmesi kesinlikle beklenmedik bir durumdu. Onu fark edip bizi arayanlar gördüklerine inanamamıştı. Onu fark ettiklerinde zavallı yavru küçük bir bende girmeye çalışıyordu. Su bendinden aşağı inerek kıyıya tırmandığını düşünüyoruz. Erkek bir gri fok ve yaklaşık üç haftalık. Sadece 14 kilogramlık ağırlığıyla çok zayıf ama durumu iyi. Çok hareketli ve bugün balık yemeye başlayana kadar balık çorbasıyla beslendi.

Burris fokun birkaç ay onlarla kalacağını çünkü yavru fokların vahşi yaşam merkezlerinden doğaya geri salınmaları için gerekli ağırlığın 40 kilogram olduğunu söyledi.

Eylül ayında da bir aylık bir fok halktan biri tarafından fark edilmiş ve RSPCA'ya haber verilmişti.

Hayvan toplama görevlisi Ellie West "Burası fok bulmak için epey alışılmadık bir yer. Oraya ulaşmak için dik eğimli epey mesafe kat etmiş olmalı. Ama oraya ulaştı, tamamen kaybolmuştu ve nereye gittiğinden pek emin değildi" dedi. 

 

 

SWNS'den de yararlanılmıştır

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU