Tahliye edilen Leyla Güven evinde açlık grevine devam edecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in 79 günlük açlık grevine evinde devam edeceğini söyledi

Fotoğraf: twitter.com/HDPgenelmerkezi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevini sürdürdüğü Diyarbakır Cezaevi'nden tahliye edilen Hakkari Milletvekili Leyla Güven'le, Güven'in evinde bir araya geldi. Ziyaretin ardından basın emekçilerine kısa bir değerlendirmede bulunan Buldan, Leyla Güven'in açlık grevine devam edeceğini ilettiğini söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yapılan görüşmeler ve Leyla Güven’in mesajlarını aktarmak üzere kameraların karşısına geçti.

Leyla Güven’in kamuoyuna desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Buldan, şunları söyledi: “Yurt içi ve yurt dışında dayanışma mesajlarını aldığını ifade etti. Dayanışmanın kendisini ayakta tuttuğunu belirtti. Güçlü ve moralli olduğunu söyledi. Kendisinin ve cezaevlerindeki devam eden açlık grevlerinin devam edeceğini belirtti. Talebi henüz yerine getirilmedi. Talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Talebinin dikkate alınıp, görüşmeler başladıktan sonra kararını değiştirebileceğini söyledi. Açlık grevi bugün itibari ile evinde devam edecek. Bu mesajı bizler aracığıyla sizlerle paylaşmak istedi”

Güven: İçeriyi bırakıp dışarıya çıkmak zor oldu

Leyla Güven’in tahliye edilmesi kararını değerlendiren Buldan, şöyle konuştu: “Tahliye kararını, dışardayım, ruhum vücudum, maneviyatım içeride kaldı. Arkadaşlarımı içeride bıraktım. Cezaevlerinde suçsuz yere insanların olduğunu söyledi. Duygusal bir an yaşadığını aktardı. İçeriyi bırakıp dışarıya çıkmak kendisi açısından zor oldu. Hukuken aslında çok önce olması gereken bir şeydi. Hukukla alakalı değil, siyasi kararlar neticesinde verilen bir karardı. Tahliye kararına fazla anlam biçmiyoruz. Cezaevlerinde süren hukuksuzlukların son bulması ve Sayın Öcalan ile görüşmelerin yapılması gerekiyor”

“Devlet ile görüşme yapmamıza gerek yok”

HDP'nin cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin devlet yetkilileriyle görüşüp görüşmediği sorusunu yanıtlayan Buldan, “Devlet ile görüşme yapmamıza gerek yok. Bütün cezaevlerinde başlayan bir açlık grevi süreci var. Her şeyin farkında olan bir mekanizma işliyor. Bir an önce adımların atılması yönünde kararların alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU