Henry Cavill, The Witcher çekimlerinde neredeyse kör oluyormuş

Göz doktorunu dinlememekte ısrar eden oyuncu sette yaşadıklarını anlattı

Superman rolüyle dünya çapında şöhrete ulaşan Henry Cavill, yeni dizisi The Witcher'ın çekimleri sırasında kör olma tehlikesi atlattığını söyledi.

Henry Cavill için, Netflix’in popüler dizisi The Witcher’daki Rivialı Geralt rolüne hazırlanmak o kadar kolay olmadı. Cavill dizideki çıplak sahneleri için üç gün boyunca su içmediğini böylece kaslarının daha çok belli olduğunu belirtmişti.

CinemaBlend'de yer alan habere göre aktör bu kez de çekimler sırasında neredeyse kör olacağını söyledi. Geralt rolü için lens takması gereken Cavill yaşadıklarını şöyle anlattı:

Göz uzmanım her zaman ‘Hayır, umrumda değil. Ne çekmen gerektiği umrumda değil. Şu kanlı lensleri gözünden çıkar. Çünkü bir süre sonra kör olacaksın’ diyerek beni zorluyordu. Gerçeği muhtemelen biraz dramatikleştirerek aktardığından emindim. Çünkü biraz inatçı olma eğilimindeydim. Ben de diyordum ki ‘Hayır, sorun yok birkaç saat daha çekim yapabilirsek iyi olur.’ O da diyordu ki, ‘İyi olmaz. Onları şimdi çıkarmalısın.’

Ancak aktör bu uyarıyı önemsemeyince Kanarya Adaları’ndaki çekim sırasında işler bir anda farklı bir hal aldı.

Volkanik kayalardan çıkan toz nedeniyle zorluk yaşadığını belirten Cavill bu tozun lenslerinin içine girdiğini ve gözlerinin çizildiğini söyledi. Bu sırada çok acı duyduğunu ancak bunun sebebinin yorgunluk ve uykusuzluk olduğunu düşündüğünü belirten Cavill, göz uzmanının yanına gelerek lensleri çıkarmasını istediğini anlattı. Cavill sözlerini şöyle sürdürdü:

Dedim ki ‘Hayır, hayır. Ben iyiyim. İyiyim. İyiyim. Sen sadece bana çekimden önce gözlerime sürebileceğim bir şey versen iyi olur. Sert bir dille dedi ki ‘Hayır, Onları çıkarana dek çekimi durduruyorum.’

Neyse ki sorun çözüldü ve aktörün göz sağlının şu an gayet iyi olduğu belirtildi. 

Game of Thrones’tan kalan boşluğu doldurmayı hedefleyen dizi 20 Aralık 2019’da Netflix’te yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 bölümlük dizide Henry Cavill, The Continent (Kıta) olarak bilinen bir dünyada canavarları avlayan ana karakter Rivialı Geralt'ı canlandırıyor.

Fantastik dizide Rivialı Geralt boyutlar arası şeytanlarla savaşmak için güçlü bir büyücü ve genç bir prensesle birlikte çalışıyor.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin imzasını taşıyan fantastik bir roman ve kısa öyküler serisi olan The Witcher’ın 2007'de video oyunu uyarlaması da yapılmıştı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU