Erdoğan ve Trump Libya'yı görüştü, Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Görüşme, Libya tezkeresinin TBMM'den geçmesinin ardından gerçekleşti

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya tezkeresinin TBMM'den geçmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındığı bildirildi.

Erdoğan, görüşmede Irak'ta ABD güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, ABD Büyükelçiliği'ne yönelik eylemlerin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İki lider, en son olarak 3-4 Aralık'ta NATO zirvesinde görüşmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay: Umarım gerekli mesajı alırlar

Erdoğan-Trump görüşmesinin gerçekleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da “Libya Tezkeresi ile bölgede oynanan oyunları bozmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya'da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar” dedi.

Trump'tan Erdoğan'a: Durum karmaşık hale geliyor

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley, Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gidley, açıklamasında, "İki lider ikili ve bölgesel meseleleri ele aldı. Başkan Trump, dış müdahalelerin Libya'daki durumu karmaşık hale getirdiğine işaret etti. İki lider ayrıca Suriye'nin İdlib kentinde sivillerin korunması amacıyla tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU