Yönetmen Phillips: Joker’in başarısının Batman’le bir ilgisi yok

Phillips devam filmine “açık” olduğunu belirtti

Joker’in yönetmeni Todd Phillips, Batman efsanesiyle bağlantısının filmin büyük başarısında bir payı olmadığını söyledi.

Vizyona girdiği ekimden bu yana 2019’un en çok konuşulan yapımlarından biri haline gelen Joker dünya çapında 1 milyar doları (yaklaşık 6 milyar TL) aşan bir gişe hasılatına imza atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmi eleştirenler bile Joaquin Phoenix’in performansını övmeden geçmedi. 1 milyar doları aşan ilk 18+’lik film olarak tarihe geçen yapım tüm zamanların en kârlı çizgi roman uyarlaması da oldu.

Peki bu başarıda filmin Batman’le olan bağının bir rolü olabilir miydi? Yönetmeni Phillips kesinlikle böyle düşünmüyor.

Deadline’a konuşan Phillips, Joker’in başarısının Batman olmadığını belirterek, “Bundan daha fazlasıydı” dedi.  

Filmde insanlara hitap eden temalar olduğuna dikkat çeken Phillips, “Hiçbirimiz 18+ bir filmin dünya çapında 1 milyar doları aşabileceğini tahmin etmiyorduk. Ama sanırım filmdeki temalar insanlara gerçekten hitap etti” dedi.

Phillips, Joker’in senaryosunu yazarken dünyada merhamet ve nezaketin yok olmasıyla ilgili bir film yapmak istediklerini söyledi.

Phoenix’le bir devam filmi üzerinde çalışmaya da “açık” olduklarını belirten Phillips, yeni filmin orijinaline benzer şekilde çocukluk travması, sevgi ve empati eksikliği gibi temaları ele alabileceğini ifade etti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU