Trabzonspor’un yeni hocası, altyapıdan yetişen Hüseyin Cimşir oldu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün yeni teknik direktörünün eski futbolcuları Hüseyin Çimşir olduğunu açıkladı. Ndiaye ile anlaştıklarını söyleyen Ağaoğlu, Ünal Karaman’la ayrılıkları konusunda da değerlendirmeler yaptı

Hüseyin Cimşir, Trabzonspor'un yeni teknik direktörü oldu / Fotoğraf: AA

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulübün yeni teknik direktörünü açıkladı. Ağaoğlu, konuk olduğu beİN Sports'ta ‘Trabzonspor'un hocası Hüseyin Çimşir'dir’ dedi.

Ünal Karaman’la yollarının nasıl ayrıldığını anlatan Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ünal Karaman ile anlaştığımızda destekleyenler vardı ama bize ciddi eleştiriler de vardı. Trabzon kalibresinde bir takım çalıştırmadığı söyleniyordu. "Küme düşen takımdan geldi" deniyordu. Lige parlak sonuçlarla başlamadık. Galatasaray maçı kazanılınca her şey güllük gülistanlık olmuştu. O maç sonrasında da "O sene bu sene" diye başladılar.

thumbs_b_c_8b7fad41bd4835e81405192989ae2ae2.jpg
Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

 

Daha önce de istifa etmek istedi

Ünal Karaman’ın Yeni Malatyaspor maçından sonra da istifa etmek istediğini ileri süren Ağaoğlu şöyle konuştu:

Hoca Malatyaspor maçından sonra da istifa kararı almıştı. 'Hocam, sakin ol' dedim. ‘Pazartesiye kadar bekleyelim, sindirilecek maç değil ama sindirelim’ dedim. Olay o zaman başladı. Hocaya karşı bir operasyon vardı. O zamanki adım riskliydi. Transfer sezonuna gelince o dönem hocanın alınmasını istediği oyuncular vardı. Transfer yasağımız da vardı. Geçen sene bu zamanlar. 1461'den oyuncular kullanmaya çalıştık. O dönem hocanın yine futboldan sorumlu yönetici arkadaşımıza ‘Galiba transfer yapılmayacak ben istifa edeyim’ açıklaması var. Hocanın çok kırılgan bir yapısı var. 5-0'lık Malatya maçından sonra kulübün iki fedakar oyuncusu ile (Burak Yılmaz, Onur Kıvrak) hocamız Ünal Karaman arasında kaldık, biz seçimimizi o dönemde hocamızdan yana yaptık.

thumbs_b_c_c20566aac9f8b1b221ce933501bcc58c.jpg
Ünal Karaman / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

‘Bana göre büyüklerinin etkisinde kaldı’

Ağaoğlu, yapılan transferlerin Karaman’ın bilgisi dahilinde yapıldığını iddia etti:

Hoca AEK maçından sonra ‘Transferleri ben yapmadım’ dedi. Ama bunların hepsinden senin haberin vardı, sadece ikisi hariç. Avdijaj ve Andusic. Transferler sonrası hocanın serzenişi başladı ama kendi fikri miydi ağabeylerinin mi bilmiyorum. Mesela Sörloth 20 gole katkı yaptı, bize Avrupa'da tur atlatacak iş yaptı. Prag'a elensek zaten Avrupa hayaldi. İzleme ekibi izledi, biliyordunuz siz de hocam. Bana göre büyüklerinin etkisi altında kaldığı için böyle bir tepki verdi. Sivas maçının öncesi ya da sonrası, 'Ayrılsam iyi olur falan demiş' Arkadaşlar da 'Neden hocam?' diye tepki göstermiş. Biz de sıkıntılı süreçlerin olabileceğini biliyoruz zaten. Son 5-6 haftadır maçların ikinci yarısında oynanan maçlar Trabzonspor'a yakışmıyordu. Korku filmi gibi oluyordu maçlar. Boğazına takılırım var, maçtan önce de oyunculara 'Gidip de dönmemek var, ben devam edersem herkes yere sağlam basacak, başkan da dahil' demiş.

Eski oyuncu yeni hoca

Ünal Karaman görevdeyken başka teknik direktörle görüşüldüğü iddiasını yalanlayan Ağaoğlu, Trabzon’un yeni hocasını da açıkladı. Ağaoğlu, Karaman’ın yardımcılığını yapan eski oyuncuları Hüseyin Çimşir’in takımın başına geçeceğini söyledi:

O meşhur gece, her şey zaten 1 saatte patladı. Şota ile görüşülmüş, zaten anlaşılmış. Ben Şota ile 2018 Ağustos'ta Nwakaeme ile ilgili 5 dakika konuştum. 1.5 senedir telefonla görüşmedim. Mustafa Denizli dediler, sadece bir cenazede görüştüm.  Trabzonspor'un hocası Hüseyin Çimşir'dir. Hüseyin Çimşir'le yola devam edeceğiz. 2-3 yardımcı hoca takviyesi olacak. Yardımcılardan birisi yabancı olacak.

Ndiaye geliyor

Ağaoğlu taraftarlara bir de transfer müjdesi verdi:

Badou Ndiaye'nin kendisiyle ve menajeriyle prensipte anlaştık. Kiralık bir anlaşma. Ücreti için açıklama cuma günü KAP'a yapılacak. Bonservisinde opsiyon da olacak.

12 yaşında bordo mavi formayı giydi

Futbola 1991 yılında Trabzonspor altyapısından başlayan Hüseyin Çimşir, 1997-1998 sezonunda profesyonel imza atarak A takım forması giydi. Antalyaspor, Bursaspor, Adana Demirspor, Sakaryaspor'da oynayan Hüseyin Çimşir, futbolculuk kariyerinde 378 Süper Lig, 27 TFF 1. Lig ve 48 Türkiye Kupası olmak üzere 453 maçta görev yaptı ve 14 gole imza attı. 26'sı A milli olmak üzere 51 kez milli formayı giyen Çimşir, 2009-2010 sezonunda Bursaspor formasıyla şampiyonluk yaşadı.

Haçkaspor 14 Yaş Altı Takımı'nda teknik adamlık kariyerine adım atan Çimşir, 2014-2015 sezonunda Akhisarspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın yardımcılığını yaptı. Daha sonra Fatih Tekke ile Kayseri Erciyesspor'da çalışan Çimşir, Osmanlıspor, İttfak Holding Konyaspor da yine Mustafa Reşit Akçay ile çalıştı. Geçen sezon başında Ünal Karaman le Trabzonspor'da göreve başlayan Hüseyin Çimşir, Karaman'ın ardından 40 yaşında takımın başına geçti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU