Gelecek Partisi: Mehmetçiğin sahada paralı askerlere karşı savaşmasını istemiyoruz

Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya destek verdiklerini ancak muharip güç olarak Mehmetçiğin Libya'ya gönderilmesine kesinlikle karşı olduklarını belirtti

Fotoğraf: Twitter @SelimTemurci

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin Gelecek Partisi basın toplantısında bir açıklama yaptı.

Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, "Mehmetçiğin, sahada muharip güç olarak paralı askerlere karşı savaşmasını istemiyoruz" dedi.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın hayati önemde olduğunu vurgulayarak parti olarak anlaşmaya destek verdiklerini söyleyen Temurci, muharip güç olarak Mehmetçiğin Libya'ya gönderilmesine ise kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

Eğer insani yardım ve eğitim amaçlı Türk askeri Libya'ya gidecekse bu konuda söyleyecek bir şeyimiz olamaz, asla sahada muharip güç olarak paralı askerlere karşı savaşan Mehmetçiğimizi görmek istemiyoruz" diye konuştu.

BM'nin kabul ettiği Sarraj yönetimi bir yanda dururken Fransa ve Rusya'nın Hafter tarafında saf tuttuğunu belirten Temurci, Türkiye'nin Libya'daki güçleri uzlaştıran bir hakem rolü görmesi gerektiğini söyledi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU