Alkışlarla... Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

Çarşamba günü vefat eden oyuncu için cenaze töreni düzenlendi. Zincirlikuyu Camii’ndeki törene, sanat ve siyaset camiasından isimlerin yanı sıra sevenleri katıldı

Yeşilçam'ın iz bırakan ismi Ayşen Gruda için düzenlenen cenaze törenine pek çok isim katıldı 

TBMM Başkanı Yıldırım: Böyle insanlar kolay yetişmiyor

"Domates güzeli" lakabıyla milyonların evine konuk olan Ayşen Gruda'nın cenaze törenine katılan isimler arasında TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binalı Yıldırım da vardı. Yıldırım, "Sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Böyle insanlar kolay yetişmiyor, dolayısıyla ülkemiz ve sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

 

 

Bakan Ersoy: Çok büyük kayıp

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Maalesef çok eski değerlerimizi, sinemayı bize sevdiren en büyük değerlerimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Sanat camiası için toplum için o zamanın gençleri için yani bizler için çok büyük kayıp" dedi.

Ahmet Gruda'dan cenazeye katılmayanlara sitem

Ayşen Gruda için düzenlenen cenaze törenine katılanlar arasında eski eşi Ahmet Gruda da vardı. Cenazeye gelmeyen isimlere sitem eden Ahmet Gruda şu sözleri söyledi:

"Büyük bir değeri kaybettik. Büyük oyuncularla oynadı ama onların hiçbiri burada yok. Burada olmaları gerekirdi. Onu gazetelerde uğurlamak yerine, kalkıp gelip tabutunun başında güle güle kızım, güle güle Ayşen demeliydiniz. Onlara çok kırgınım. Onu halk uğurluyor, çünkü o halkın sanatçısıydı."

 

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verilen Ayşen Gruda, pankreas kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Yeşilçam'ın untulmaz oyuncusu aralık ayından bu yana yoğun bakımdaydı.

 

Ayşen Gruda, Şener Şen, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit, İlyas Salman'ın oynadığı filmler, yıllar geçse de popülerliğini yitirmiyor.

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU