Meclis'te Libya mesaisi: Saadet Partisi'nden tezkereye ikinci 'hayır'

Saadet Partisi, Libya Tezkeresi'ne 'Evet' oyu vereceğini açıklamıştı. Parti, TBMM'de iki milletvekili ile temsil ediliyor

Fotoğraf: AA

Libya ile imzalanan ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması’ anlaşmasını desteklediklerini açıklayan Saadet Partisi genel merkezi gün içinde yaptığı açıklamada ‘Libya’ya Asker Gönderme Tezkeresi’ için şartlı evet dediğini duyurdu.

Parti genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada AK Parti’nin dış politikaları eleştirilip ‘Bugün kış olduğu daha net bir şekilde anlaşılan Arap Baharı sürecinde atılan yanlış adımlar, farklı sorunları da tetiklemiş ve ülkemiz başta Akdeniz olmak üzere birçok başlıkta sıkıntılı bir döneme girmiştir’ ifadesine yer verilmiş; bununla birlikte ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması’ ve ‘Libya'ya Asker Gönderme Tezkeresi’ne destek verileceği ifade edilmişti. 

Saadet Partisi'nin TBMM'de iki milletvekili bulunuyor. 

Parti genel merkezinin çağrısına uymayan ilk isim İstanbul milletvekili Cihangi İslam oldu.

İslam, TBMM genel kurulunun tezkere gündemi ile toplanıldığı saat 14.00'de Twitter hesabından oylamaya katılmama kararı aldığını duyurdu. 

İslam, şunları kaydetti:

Libya'ya asker gönderme konusunun görüşüleceği bugünkü TBMM oturumuna katılmama kararı aldım. Oturuma girmeyecek ve oy kullanmayacağım.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisin meclisteki görüşmelere katılan Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman da yaptığı açıklamada Libya tezkeresini destek vermeyeceğini açıkladı.

Karaduman şu konuşmayı yaptı: 

Cuma namazını Şam’da kılacağız hamasetinin Suriye’yi getirdiği nokta ortadayken bundan ders çıkarılmalıdır. Bu sebeple kahraman olmak hayalleriyle atılacak hiçbir adımının bu coğrafyaya huzur getirmediği açıktır. Bütün bunların neticesinde Libya’da yapılacak yanlışların vebali iktidarın omuzlarında olacaktır. Biz bu vebale ortak olmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etmediğimizi Saadet Partisi adına ifade etmek istiyorum. Ve bu vesileyle hepinizi 1 Mart ruhuyla selamlıyorum” dedi.

Karaduman, konuşmasından sonra genel kuruldan ayrıldı. İlk açıklamalarının doğru yorumlanmadığını söyleyen Karaduman, oylamaya katılmayacakları belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU