Marvel Sinematik Evreni’ne ilk kez trans karakter dahil olacak

Marvel yapımları LGBTQ+ temsili eksikliği sebebiyle sürekli eleştiriliyordu

Eternals'ın yönetmen koltuğunda 2017 yapımı The Rider'la tanınan Chloe Zhao oturuyor (IMDb)

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni'ne ilk kez trans bir karakterin gireceğini doğruladı ve karakterin yakında vizyona girecek Eternals'ta ortaya çıkacağının işaretini verdi.

Toplumsal cinsiyet ve cinsellik konularını ele alışı yüzünden geçmişte de eleştirilen Marvel'a hayranları yapımlarda daha fazla LGBTQ+ temsiline yer vermesi için sürekli ısrar ediyordu.

New York Film Akademisi'nde Marvel'in daha fazla LGBTQ+ karakterlere, özellikle de trans karakterlere yer verme yönünde bir planı olup olmadığı sorusu yöneltilen Feige, "Evet, kesinlikle evet" diye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Feige, "Çok yakında, şu anda çekmekte olduğumuz bir filmde, evet" diye ekledi.

Feige cevabında ayrıntılara pek girmese de şu anda çekim aşamasında olan tek Marvel filmi Angelina Jolie, Richard Madden ve Kumail Nanjiani'nin rol aldığı Eternals.

Feige daha önce filmin karakterlerinden birinin eşcinsel bir erkek olduğunu doğrulamıştı. Ağustos 2019'da Good Morning America'ya konuşan Feige gizemli karakterin "evli olduğunu, bir ailesinin olduğunu ve bunun da sadece kimliğinin bir parçası olduğunu" söylemişti.

Feige, New York Film Akademisi'ndeki konuşmasında ayrıca hem Black Panther'in hem de Captain Marvel'ın “filmleri izleyen dünyayı temsil eden çizgi romanlardan kahramanları sergilemek” için kasıtlı girişimler olduğunu söyledi.

Eternals 6 Kasım'da vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU