Londra Belediye Başkanı: İslam kültür merkezi yakınına mide bulandırıcı sloganlar yazıldı

Londra'da bir caminin yakınlarındaki cadde üzerinde duvara, İslam karşıtı graffitiler çizildi. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, suçluların kanun önüne çıkarılacağını söyledi

Fotoğraf: Twitter @kelie003

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'nın güneyindeki Brixton bölgesindeki Kuzey Brixton İslami Kültür Merkezi yakınlarındaki bir duvara İslamiyet karşıtı graffitiler çizildi. 

Öğlen saatlerinde İslamofobik sloganların fark edilmesinin ardından belediye yazıların silinmesi için çalışmaya başladı. 

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Twitter'dan yaptığı yazılı açıklamada söz konusu graffitilerden iğrendiğini ve suçluların kanun karşısına çıkacağını belirtti. 

Londra'nın belediye başkanı Khan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İslamofobik sloganların sprey boyayla duvarlara yazılmasından midesinin bulanıyor. Tüm önyargılar korkaklıktır ve suçlular kanun önüne çıkacaktır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis sorumluları bulmak için soruşturma başlattı.

​Londra'da hafta sonu Yahudi bayramı Hanuka kutlamaları sırasında, Yahudilerin yoğun yaşadığı mahallelerde dükkanların camlarına ve sinagoga Yahudi düşmanı semboller çizilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU