Dilipak: Başkalarını dönüştürmek için çıktığımız yoldan kendimiz dönüşmüş olarak geri dönüyoruz

Dilipak, cami ve Diyanet personeli sayısını paylaştığı yazısında, “Görevimizi hakkı ile yaptığımızı söyleyemeyiz” dedi

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, aile ve cami üzerinde daha fazla düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, “Her şey para, mal ve makamdan ibaret değil. Aklımız ve imanımız ilk kurtarılması gereken değerlerimiz” dedi.

Dilipak, Akit’te “Caminin manen yeniden inşası” başlığıyla yayımlanan yazısında, “FETÖ ve benzeşikleri kalbimizi boşalttı. Siyaset, dünya metaı konusundaki bastırılmış ihtiraslarımızın dışa çıkmasına sebep oldu. İktidarı ele geçirince bütün sorunlarımızın çözüleceğini sandık. Yanılmışız. Biz başkalarını dönüştürmek için çıktığımız yoldan kendimiz dönüşmüş olarak geri dönüyoruz. Para ve iktidar ilişkileri bizi kişi ve cemaat olarak dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’deki cami, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel rakamlarını paylaşan Dilipak, “Peki biz bu kadar insan ve kaynakla ne üretiyoruz? Ne kadar verimliyiz?” sorularını gündeme getirdi.

“Bakın, sadece yaptıklarımızdan ve söylediklerimizden değil, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan ve söylememiz gerekirken söylemediklerimizden de hesaba çekileceğiz” diyen Dilipak, “Bu anlamda camilerimizi yöneten yöneticilerimiz, imamlarımız ve cemaatimiz… Görevimizi hakkı ile yaptığımızı söyleyemeyiz” dedi.

Daha önce baskılar nedeniyle bahaneleri olduğunu söyleyen Dilipak, “Bugün servet ve iktidarla tanıştık, ama halimiz dünden daha iyi değil. Bugün bağımlılık noktasında ‘muhafazakar’ aileler, sekülerlerin önünde gidiyor” ifadesini kullandı.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU