Gelecek Partisi’ne katılan eski milletvekili Maraş: Korkuyla devlet yönetilmez

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Atilla Maraş, Davutoğlu’nun partisine katıldıktan sonra kurduğu müzenin kapatıldığını, tüm kültür-sanat faaliyetlerinin bir telefonla durdurulduğunu ve jüri üyeliğinden çıkartıldığını söyledi

Mehmet Atilla Maraş şair ve yazar kimliğinin dışında AK Parti sıralarında 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Sözcülüğü yapan Maraş, milletvekilliği görevinin ardından kültür-sanat faaliyetlerine geri döndü. 

Altındağ'da Şairler ve Yazarlar Evi kurdu

Altındağ Belediyesi için Şairler ve Yazarlar Evi adında bir müze kuran Maraş bu müzeye özenle sakladığı bazı özel hatıraları da bağışladı.

O hatıralar Rasim Özdenören ve Abdurrahim Karakoç gibi kültür insanlarının özel eşyalarıydı.

Belediyeye ait bu müzede gençlerle buluşarak tarih ve edebiyat sohbetleri yapan Maraş, ayda bir defa Diyanet TV’de yayınlanan "Can Veren Pervaneler" isimli programa katılıyordu. 

Doğalgaz kaçağı iddiasıyla müze 15 gündür kapalı tutuluyor

Bu faaliyetler, Maraş’ın Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’ne katılmasının ardından durduruldu. 

Bir gün belediye görevlilerinin Altındağ’daki müzeye geldiklerini ve doğalgaz kaçağı olduğu iddiasıyla müzeyi kapattıklarını söyleyen Maraş, 15 gündür kültür hizmeti veren bu mekanın kapalı tutulduğunu söyledi. 

Diyanet TV’deki programa bir daha davet edilmeyeceğini ise gelen bir telefonla öğrendi. 

Akif İnan ödülleri jürisinden çıkarıldı: Dostumdu, görevi seve seve kabul etmiştim

Bütün bunlarla birlikte Maraş’ın canını en çok sıkan ise, Memur-Sen’in kurucu başkanı olan şair Akif İnan adına düzenlenen ödül jürisinden çıkarılması oldu. 

Independent Türkçe’ye konuşan Maraş, geçmişte Türkiye Yazarlar Birliği’nin başkanlığını da yaptığını hatırlatarak, jürilik görevini seve seve kabul ettiğini anlattı.

"Siyasi kimliğim önceden de vardı, başka partiye katılmak hakkım değil mi?"

Akif İnan her şeyden önce dostum, ağabeyim ve hemşehrimdi. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Jüri üyesi olarak birkaç toplantıya da katıldım. Ama Gelecek Partisi’ne katılır katılmaz jürideki görevime son verdiklerini söylediler. Siyasi bir kimliğimin olduğunu iddia ettiler. Ben daha önce de AK Parti milletvekiliydim. Siyasi kimliğim varsa önceden de vardı. Yeni bir partiye geçmek benim hakkım değil mi?

"Korkuyla devlet yönetilmez"

Gizli bir elin telefonla bu faaliyetlerini engellediğini vurgulayan Maraş, bu kararları kendisine iletenlerin de korktuğunu söyledi. “Yaşananlar çok çirkin” diyen Maraş, “Söylediklerimin maddiyatla hiçbir ilgisi yok. Ben kültüre hizmet etmeye çalışan biriyim ve bunları konuşmaya utanıyorum. Yaşananlar Türkiye’deki korku ikliminin yansıması. İnsan üzülüyor, böyle olmamalıydı. Yıllarca ifade özgürlüğü için savaştım ama geldiğimiz nokta şimdi bu. Ama korkuyla devlet yönetilmez” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU