Demirtaş’tan yeni yıl mesajı: 2020’de özgürlük ve barış taleplerimiz gerçekleşecek

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş’ı ziyaret etti ve mesajını paylaştı

Demirtaş'tan yen yıl mesajı / Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Hakkari Miletvekili Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti.

Demirtaş’ın moralinin iyi olduğunu kaydeden Tanrıkulu, Demirtaş'ın kendi sağlığı konusunda bir şey söylemediğini ancak cezaevi koşullarının sağlık konusunda kendisini zorlayacağını söyledi.
2020 yılının ilk gününde cezaevine bir ziyaret gerçekleştiren Tanrıkulu, Demirtaş’ın yeni yıl mesajını okudu.

“Cesaret ve kararlılıkla mücadeleye devam”

Tanrıkulu, Demirtaş’ın "Yeni bir yıl ve demokrasi mücadelesine yeni bir heyecan. 2020'de özgürlük barış taleplerimiz gerçekleşecek ve daha güzel günlere kavuşacağız. Bunun için cesaret ve kararlılıkla mücadeleye devam. Yeni yılınız kutlu olsun. Sersala we pîroz be." mesajını paylaştığını söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 11 milletvekiliyle birlikte gözaltına alınan Demirtaş, 5 Kasım 2017’de tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne konmuştu. Demirtaş, o günden bu yana cezaevinde tutuklu bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU