Erdoğan’ın da katılacağı sergiye kayyum atanan belediyenin HDP’li meclis üyeleri davet edildi

Kayyum atanan Şırnak’ın Cizre Belediyesi’nin HDP’li meclis üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı sergiye davet edildi

Cizre Belediyesi Meclis Üyeleri / Fotoğraf: MA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin imzalı davetiyeler, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) meclis üyelerine iletilmek üzere kayyum atanan belediye binasına gönderildi. 

Gönderilen davetiyeler, HDP’li belediye meclis üyelerine ulaştırıldı. Davet edilenler arasında Cizre Belediye Eş Başkanı Berivan Kutlu ve Yardımcısı Abdulkadir Haşimi de yer alıyor.

Görevden alınan Belediye Başkanı Mehmet Zırığ, Independent Türçe'ye yaptığı açıklamada, kendisine herhangi bir davetiyenin gönderilmediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davetiyelerde, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadelerine yer verildi. 

"İsteğimiz katılmama yönünde ama partinin vereceği kararı bekleyeceğiz"

Independent Türkçe’ye konuşan Cizre Belediye Eş Başkanı Berivan Kutlu, kendisi dahil tüm belediye meclis üyelerine gönderildiğini söyledi.


 

“Büyük ihtimalle katılmayacağız” diyen Kutlu, partinin vereceği kararı bekleyeceklerini kaydetti.

Davetiyenin Cizre Belediyesi’ne özel bir şey olmadığını birçok belediyeye gönderildiğini ifade eden Kutlu, “Çelişkiyi anlayamıyoruz. İki aydır meclisimiz toplantılarını yapamıyor ama öbür taraftan da sergiye katılım için davetiye gönderiliyor. Doğrusu mevzuat ve hukuk tanımayan mevcut hükümetten her şey bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Şırnak'ın HDP’li Cizre Belediye Başkanı HDP'li Mehmet Zırığ, hakkındaki “terör” soruşturmaları nedeniyle 29 Ekim 2019’da görevden uzaklaştırılmıştı.

Zırığ'ın yerine, Valilik tarafından Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu Başkanvekili olarak görevlendirildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU