Bakan Dönmez’den Marmara Adası açıklaması: Yarın kopan hatların tamirine başlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Marmara Adası'na geçici olarak kurulan 5 jeneratörle elektrik kesintisinin giderildiğini söyledi

Maramara Adası'ndaki elektrik kesintisi sorunu çözüldü / Fotoğraf: AA 

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda, denizin dibinden giden elektrik kablolarının arızalanması nedeniyle elektrik kesintisi meydana geldi.

Çalışma başlatan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle arızanın olduğu yere müdahale edemedi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) ait Türkiye'nin ilk ve en büyük doğal gaz depolama tesisi olan Silivri Yer Altı Doğalgaz Depolama Tesisi'ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevleri başındaki enerji sektörü çalışanlarının da yeni yılını kutlayan Dönmez, "Vatandaşlarımız yeni yılı kutlamaya hazırlanırken karanlıkta ve soğukta kalmaması için kamu ve özel sektörümüzden yaklaşık 13 bin çalışanımız şu anda görevlerinin başında. Bunlardan yaklaşık 2 bin 500 kişi doğal gaz hizmetini kesintisiz ve kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza iletilmesi için çalışıyor. 10 bin 500 civarında da elektrik sektöründe çalışan kardeşlerimiz var” dedi.

“Olumsuz hava koşulları nedeniyle onarım yapılamadı”

Marmara Adası'ndaki elektrik kesintisine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Dönmez, "Marmara Adası'nda maalesef geçtiğimiz pazar akşamı bir geminin çapasını taramak suretiyle oraya giden enerji nakil hatlarımızı koparması dolayısıyla bir elektrik kesintisi yaşanmıştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle de arıza onarım çalışması başlayamamıştı fakat geçici bir tedbir olarak hemen jeneratörleri oraya gönderdik” diye konuştu.

 

Fatih Dönmez
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez / Fotoğraf: AA

 

“Bugün itibarıyla 5 tane jeneratörü oraya kurduk ve şu anda Ada'da artık elektrik kesintisi kalmamış oldu” diyen Bakan Dönmez, “Yarın eğer hava koşulları müsaade ederse onarım gemisi orada olacak ve kopan hatların tamirine başlayacak. Yaklaşık 48 saatlik bir onarım söz konusu ama bu onarımı vatandaşımız hissetmeyecek. Çünkü şu anda zaten mobil jeneratörlerle Ada'nın elektrik ihtiyacını karşılamış olduk” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Putin TürkAkım’ın açılışına katılıyor

8 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla TürkAkım’ın açılışının yapılacağını kaydeden Dönmez, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz yıl TürkAkım'ın deniz tarafındaki yapım çalışmaları tamamlanmıştı. Karada devam eden iki boru hattı vardı. Onu da tamamladık. Boru hatlarından bir tanesi Türkiye'nin ulusal iletim sistemine bağlı olacak. Yaklaşık 16 milyar metreküp kapasiteli bir boru hattı. Diğeri de Bulgaristan sınırına uzanan ve Bulgaristan üzerinden de Avrupa'ya gidecek olan 'TürkAkım 2' diye adlandırdığımız diğer proje”

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU